מצרכים:
ללביבות:
6 מצות שבורות לפיסות קטנות
3 כפות גבינת תנובה 9%
150 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
150 גרם גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
מלח, פלפל שחור
6 ביצים
שמן לטיגון
לרוטב יוגורט:
3 – 2 גביעי יוגורט
1/2 כוס שמיר קצוץ
4 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
מלח
1 כפית סוכר
1 כפית חומץ
אופן ההכנה:
שמים את המצות השבורות בקערה, מכסים במים רותחים ומשהים 10 דקות. מסננים וסוחטים היטב.
מחזירים לקערה – מוסיפים את הגבינות.
מתבלים במלח ובפלפל.
מוסיפים את הביצים ומערבבים.
מחממים שמן לטיגון.
יוצקים בעזרת 2 כפות מעט מהבלילה.
מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים ליד הלביבות.