fbpx

לזניה כשרה לפסח

מצרכים(מתאים לתבנית בגודל 20X30)חבילת מצות לחות200 גרם מוצרלה מגורדת או 200 גרם ריקוטה קשהלרוטב העגבניותקילו עגבניות אדומותכפית שום כתושמעט מלח, פלפל, סוכר10 עלי בזיליקום קצוציםלרוטב השמנת500 ג' שמנת מתוקהרבע כוס מיםכף וחצי קמח תפוחי אדמהמעט מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקטאופן ההכנהלפני תחילת הכנת הלזניה יש להכין את רוטב העגבניות. לאחר שהרוטב מוכן וממש לפני הרכבת הלזניה מכינים את רוטב השמנת.רוטב עגבניותחולטים את העגבניות במים רותחים ולאחר מכן מקלפים אותן.מבשלים כשעתיים את העגבניות הקלופות בסיר רחב על אש נמוכה עד שהן מתרסקותמוסיפים כפית שום כתוש, ומתבלים על פי הטעם עם מעט מלח ופלפל.מוסיפים מעט סוכר בהתאם לחומציות העגבניות, בכדי לקבל רוטב מעט מתקתק.מוסיפים את עלי הבזיליקום קצוצים וממשיכים לבשל עוד כ- 15 דקותמורידים מהאש ומסננים את הנוזלים מהרוטב בכדי לקבל רוטב עגבניות סמיך.משאירים את הנוזל שסונן.רוטב שמנתשופכים את השמנת לסיר רחב ומביאים אותה לידי רתיחה מתבלים עם מעט מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקטמערבבים את הקונפלור/קמח תירס עם המים עד לקבל נוזל אחיד ללא גושיםושופכים זאת לסיר עם השמנתממשיכים בבישול על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נעשה סמיך.הרכבת הלזניהמרפדים את תחתית התבנית בשכבת מצות אחת, עליה מורחים חצי מכמות רוטב העגבניותמפזרים 50 גרם מוצרלהמכסים עם שכבת מצות אחת ומורחים עליה את כל רוטב השמנתמפזרים 50 גרם מוצרלהמכסים עם שכבת מצות שניה, עליה מורחים את החצי השני שנותר מרוטב העגבניותמפזרים 50 גרם מוצרלהומניחים שכבת מצות אחרונה, אותה מרטיבים מעט מיץ העגבניות שסונן מהרוטב, בכדי שלא תשרף בתנור בעת האפיה.ומפזרים שוב 50 גרם מוצרלהאופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך 50-60 דקות.להגשהחותכים ריבועים מהלזניה ומגישים עם סלט
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים
(מתאים לתבנית בגודל 20X30)
חבילת מצות לחות
200 גרם מוצרלה מגורדת או 200 גרם ריקוטה קשה

לרוטב העגבניות
קילו עגבניות אדומות
כפית שום כתוש
מעט מלח, פלפל, סוכר
10 עלי בזיליקום קצוצים

לרוטב השמנת
500 ג' שמנת מתוקה
רבע כוס מים
כף וחצי קמח תפוחי אדמה
מעט מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט

אופן ההכנה
לפני תחילת הכנת הלזניה יש להכין את רוטב העגבניות. לאחר שהרוטב מוכן וממש לפני הרכבת הלזניה מכינים את רוטב השמנת.

רוטב עגבניות
חולטים את העגבניות במים רותחים ולאחר מכן מקלפים אותן.
מבשלים כשעתיים את העגבניות הקלופות בסיר רחב על אש נמוכה עד שהן מתרסקות

מוסיפים כפית שום כתוש, ומתבלים על פי הטעם עם מעט מלח ופלפל.
מוסיפים מעט סוכר בהתאם לחומציות העגבניות, בכדי לקבל רוטב מעט מתקתק.

מוסיפים את עלי הבזיליקום קצוצים וממשיכים לבשל עוד כ- 15 דקות
מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים מהרוטב בכדי לקבל רוטב עגבניות סמיך.

משאירים את הנוזל שסונן.

רוטב שמנת
שופכים את השמנת לסיר רחב ומביאים אותה לידי רתיחה
מתבלים עם מעט מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט
מערבבים את הקונפלור/קמח תירס עם המים עד לקבל נוזל אחיד ללא גושים
ושופכים זאת לסיר עם השמנת
ממשיכים בבישול על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נעשה סמיך.

הרכבת הלזניה
מרפדים את תחתית התבנית בשכבת מצות אחת, עליה מורחים חצי מכמות רוטב העגבניות
מפזרים 50 גרם מוצרלה
מכסים עם שכבת מצות אחת ומורחים עליה את כל רוטב השמנת
מפזרים 50 גרם מוצרלה
מכסים עם שכבת מצות שניה, עליה מורחים את החצי השני שנותר מרוטב העגבניות
מפזרים 50 גרם מוצרלה
ומניחים שכבת מצות אחרונה, אותה מרטיבים מעט מיץ העגבניות שסונן מהרוטב, בכדי שלא תשרף בתנור בעת האפיה.
ומפזרים שוב 50 גרם מוצרלה
אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך 50-60 דקות.

להגשה
חותכים ריבועים מהלזניה ומגישים עם סלט

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר