לחם פיצה

מותג ברילה מציע מתכון ללחם פיצה יפהפה למרכז השולחן שיתחבב על ילדים ומבוגרים כאחד. מנה קלה להכנה שיכולה להרשים אורחים או לבראנץ' או להגשה בשבת בבוקר לצד סלט ירקות

כשהבצק תפוח חותכים לחתיכות ויוצרים כדורים בכל מיני גדלים. מוסיפים לקערת הרוטב ומערבבים. צילום אפיק גבאי
כשהבצק תפוח חותכים לחתיכות ויוצרים כדורים בכל מיני גדלים. מוסיפים לקערת הרוטב ומערבבים. צילום אפיק גבאי

חומרים להכנה בתבנית קוגלהוף

½ קילו קמח לחם

1 כף שטוחה שמרים יבשים

1 כפית סוכר

300 מ״ל (כוס ורבע) מים חמימים

2 כפיות מלח

2 כפות שמן זית

לתוספות

1 כוס רוטב כמו טוסקנה או פומדורו של ברילה

2 כפות שמן זית

200 גרם מוצרלה מגוררת

חופן זיתים קצוצים או תירס, פטריות מוקפצות, בצל מטוגן

3שיני שום כתושות

1כפית גדושה אורגנו יבש

אופן ההכנה

לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.

מכסים ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח.

מערבבים את רוטב הפיצה עם מוצרלה, זיתים, שום ואורגנו.

כשהבצק תפוח חותכים לחתיכות ויוצרים כדורים בכל מיני גדלים.

מוסיפים לקערת הרוטב ומערבבים.

מעבירים לתבנית קוגלהוף משומנת היטב ומתפיחים עוד 45 דקות להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל-190 מעלות.

אופים 40-45 דקות עד שהבצק אפוי והחלק העליון זהוב מאד ויפה.

מצננים 5 דקות לפחות לפני שמשחררים מהתבנית בעזרת סכין.

הופכים לצלחת הגשה.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה