חומרים להכנה בתבנית קוגלהוף
½ קילו קמח לחם
1 כף שטוחה שמרים יבשים
1 כפית סוכר
300 מ״ל (כוס ורבע) מים חמימים
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
לתוספות
1 כוס רוטב כמו טוסקנה או פומדורו של ברילה
2 כפות שמן זית
200 גרם מוצרלה מגוררת
חופן זיתים קצוצים או תירס, פטריות מוקפצות, בצל מטוגן
3שיני שום כתושות
1כפית גדושה אורגנו יבש
אופן ההכנה
לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
מכסים ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח.
מערבבים את רוטב הפיצה עם מוצרלה, זיתים, שום ואורגנו.
כשהבצק תפוח חותכים לחתיכות ויוצרים כדורים בכל מיני גדלים.
מוסיפים לקערת הרוטב ומערבבים.
מעבירים לתבנית קוגלהוף משומנת היטב ומתפיחים עוד 45 דקות להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
אופים 40-45 דקות עד שהבצק אפוי והחלק העליון זהוב מאד ויפה.
מצננים 5 דקות לפחות לפני שמשחררים מהתבנית בעזרת סכין.
הופכים לצלחת הגשה.