מאפה בצק עלים ממולא בפטה, ריקוטה ותרד

חומרים: בצק עלים – 1 חבילה למילוי: גבינת פטה כבשים – 1 חבילה גבינת ריקוטה – 1 חבילה עלי תרד קצוצים – 2 חופנים גרדת לימון – חצי כפית מוסקט – חצי כפית ביצה – 1 יח' מלח, פלפל לסלט: עגבנייה קצוצה דק – 2 כפות בצל סגול קצוץ דק – 2 כפות צ'ילי אדום קצוץ – חצי כפית צנונית פרוסה – 1 כף נבטי חמנייה – 1 כף טימין – חצי כף מיץ לימון – 1 כף שמן זית – 2 כפות יוגורט כבשים – 3 כפות אופן ההכנה:המאפה: מרדדים בצק עלים עם מערוך לעובי של חצי ס"מ.מודדים עם סרגל 30 ס"מ לאורך וחותכים בעזרת סכין.מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד ומתבלים במלח, פלפל ומוסקט. מניחים את הבצק לאורך ומסדרים את המלית קרוב לשוליים התחתונות.מגלגלים בעדינות לרולדה ומהדקים את הצדדים.מורחים מעל ביצה וחורצים עם סכין את הבצק.אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שהבצק מזהיב.הסלט: מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט פרט ליוגורט.מתבלים במלח פלפל.אופן הגשה – קישוט:מסדרים על צלחת את הסלט.יוצקים מעל מעט יוגורט.מניחים את המאפה ליד.

חומרים:
בצק עלים – 1 חבילה

למילוי:
גבינת פטה כבשים – 1 חבילה
גבינת ריקוטה – 1 חבילה
עלי תרד קצוצים – 2 חופנים
גרדת לימון – חצי כפית
מוסקט – חצי כפית
ביצה – 1 יח'
מלח, פלפל

לסלט:
עגבנייה קצוצה דק – 2 כפות
בצל סגול קצוץ דק – 2 כפות
צ'ילי אדום קצוץ – חצי כפית
צנונית פרוסה – 1 כף
נבטי חמנייה – 1 כף
טימין – חצי כף
מיץ לימון – 1 כף
שמן זית – 2 כפות
יוגורט כבשים – 3 כפות

אופן ההכנה:
המאפה: 
מרדדים בצק עלים עם מערוך לעובי של חצי ס"מ.
מודדים עם סרגל 30 ס"מ לאורך וחותכים בעזרת סכין.
מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד ומתבלים במלח, פלפל ומוסקט. 
מניחים את הבצק לאורך ומסדרים את המלית קרוב לשוליים התחתונות.
מגלגלים בעדינות לרולדה ומהדקים את הצדדים.
מורחים מעל ביצה וחורצים עם סכין את הבצק.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שהבצק מזהיב.

הסלט:
מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט פרט ליוגורט.
מתבלים במלח פלפל.

אופן הגשה – קישוט:
מסדרים על צלחת את הסלט.
יוצקים מעל מעט יוגורט.
מניחים את המאפה ליד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר