חומרים 4 מנות
4 יחידות מדליון פילה בקר במשקל 200 גרם כל אחד
2 בטטה
2 ארטישוק ירושלמי
2 זוקיני
2 גמבה
2 שומר
2 כפות שמן זית
2 כפות בלסמי מיושן
חצי כוס יין לבן
4 גבעולי טימין
מלח
פלפל
חומרים לניוקי
400 גרם תפו"א אדום
1 ק"ג מלח גס
2 יחידות חלמון
1/2 כוס קמח לבן
קורט מלח
קורט פלפל לבן
אופן ההכנה – ניוקי
מפזרים מלח גס על תבנית, מניחים עליו את התפו"א. מכסים בנייר אלומיניום, מכניסים לתנור כשעתיים ב 250 מעלות.
מוציאים את התפו"א מהתנור ומעבירים את הלבן של תפו"א למעבד מזון לריסוק. אח"כ מעבירים למקרר. כשהוא קר מעבירים שוב במעבד מזון עד שהופך לפרורים. מוסיפים את החלמונים ואת הקמח בהדרגה עד שהופך לבצק תפו"א.
מגלגלים את הבצק לנחשים בעלי קוטר של 1/2 ס"מ וחותכים באורך של 1 ס"מ.
אופן ההכנה – ירקות שורש
את הגמבה צולים על גריל ומקלפים, את השומר והארטישוק עוטפים בשמן וטימין וטיפה יין לבן ואופים בתנור כ 20-25 דקות ב 180 מעלות. את הבטטה מניחים בתנור כ 20-25 דקות.
אופן ההכנה – הבשר
צולים אותו על גריל בכל צדדיו לסגירה (חצי דקה בכל צד) ומכניסים לתנור ל 7 דקות לקבלת MR (ככל שהבשר נמצא יותר זמן בתנור, כך עולה מידת העשייה שלו – כל 4 דקות משנה מידה).
את הניוקי זורקים לסיר מים חמים עד שהוא צף. ממתינים כדקה ומוציאים אותו.
הרכבת המנה
מניחים את הירקות בצד אחד של הצלחת עם בניה לגובה. מתבלים עם שמן זית ובלסמי מיושן ומלח גס ים. מפזרים את הניוקי בצד השני של הצלחת ומניחים את הבשר בין הניוקי לירקות.
את הבשר נתבל במלח דק.