מוסחאן

 

כמות ל- 6 אנשים

מוגש על לחם שמן זית וסומק, עגבניות, בצל שום ומיץ לימון.

חומרים:
6 פרגיות

חומרים למרינדה לפרגיות:
200 גרם בצל
20 ענפי תימין
20 ענפי פטרוזיליה
מיץ לימון משלושה לימונים
1/4 צנצנת סילאן
½ כף דבש
1/3 ספל שמן תירס
מלח, פלפל, סומק
מערבבים במג'ימיקס

להשרות הפרגיות למשך לילה.
לפניי הבישול לסדר פרגיות על מגש אפייה, לתבל במלח ופלפל. לאפות על בחום בינוני 180 מעלות כ- 25-30 דקות.
להעלות טמפרטורה ל- 250 מעלות ולהזהיב את הפרגיות.
עכשיו קחו את לחם שמן הזית הפרוס (ראו מתכון בהמשך), שימו מתחת לפרגיות, מרחו בשמן זית, פזרו עשבים טריים וסומק.
חממו, והגישו עם עגבניות.

בצק שמן זית:
חומרים:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים יבשים
600 גרם מים
20 גרם סוכר חום
80 גרם שמן זית
20 גרם מלח דק

ההכנה:
לערבב את הקמח, שמרים, מים, וסוכר במלוש או מיקסר עם וו לישה, למשך דקה. להוסיף את המלח, ודקה אחרי להוסיף את השמן. יש ללוש כ-14 דקות. הבצק יהיה רך. אם הבצק דביק, יש להוסיף מעט קמח. התפיחו את הבצק עד להכפלתו.
יש לשטוח את הבצק בתבנית (כאן יש מקום לשימוש חופשי באצבעות), מורחים בשמן ומוסיפים מלח גס.
יש לחמם את התנור ל- 220 מעלות ל- 7 דקות, ולהוריד את טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות ל- 20 דקות.












היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה