מוס מקדמיה ושוקולד לבן

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון לאוהבי הקינוחים העשירים שיסיים היטב כל ארוחה או סתם למפגש עם חברים

בינתיים מקציפים שמנת מתוקה לקרם. כאשר הנוזל השוקולד נמס וחם, מוסיפים אותו לקרם הכבד בשלושה שלבים

מצרכים

200 גרם שוקולד לבן

100 גרם אגוזי מקדמיה קלויים

250 מ"ל מים

250 מ"ל שמנת מתוקה

מלח 2 גרם

2 גרם אבקת וניל

1 גרם אגוז מוסקט

3 גרם קינמון

אופן ההכנה

מכינים חלב מקדמיה צמחי

טוחנים 50 גרם אגוזים ומשרים עם מים למספר דקות.

מסננים לקבלת נוזל ללא חתיכות.

לחילופין ניתן להשתמש בחלב סויה, שקדים או שיבולת שועל.

להכנת קרם

מניחים את החלב בסיר קטן עם שוקולד לבן, תבלינים ומלח. מבשלים על אש נמוכה עד שהשוקולד נמס.

לקבלת תוצאה קרמית במיוחד ניתן להוסיף 2 כפות אגוזי מקדמיה טחונה (לטחון כמה אגוזים עד לקבלת עיסה).

המשך ההכנה

בינתיים מקציפים שמנת מתוקה לקרם.

כאשר הנוזל השוקולד נמס וחם, מוסיפים אותו לקרם הכבד בשלושה שלבים.

מערבבים בעדינות בעזרת מרית סיליקון.

סיום ההכנה

מחלקים את המוס למספר כוסות.

מכניסים למקרר למשך כמה שעות.

ניתן להכין את הקינוח הזה לפני מנות אחרות לארוחה ולשמור אותו במקרר.

הגשה

מגישים עם אגוזים קצוצים, קינמון, וכמה זרעי רימון.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה