מיני סופגניות אשל עם רוטב שוקולד

רגע מתוק של שוקולד עלית מציע מתכון שוקולד לסופגניות אשל נוסטלגיות שמכינים בקלות בכמה דקות עבודה ומגישים עם רוטב שוקולד חם. זמן הכנה: שעה

מומלץ להגיש את הסופגניות חמות וטריות - אז הן במיטבן
מומלץ להגיש את הסופגניות חמות וטריות - אז הן במיטבן

מצרכים ל-18 סופגניות קטנות

2 כפות סוכר

קורט מלח

1 מכל (200 מ"ל) אשל

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

1 כף ברנדי

1 ו- ¼ כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

לרוטב שוקולד

100 גרם שוקולד מריר

125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

 אופן ההכנה

בקערה טורפים יחד סוכר, מלח, אשל, ביצה, וניל וברנדי לתערובת אחידה.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.

מחממים שמן בסיר בינוני עד שמגיע לטמפרטורה של 170 מעלות.

אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.

בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם.

מטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.

מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג.

מצננים מעט בטמפרטורת החדר.

הכנת רוטב שוקולד

שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.

מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

הגשה

מגישים את הסופגניות עם הרוטב החם.

טיפ

מומלץ להגיש את הסופגניות חמות וטריות – אז הן במיטבן.

אפשר להכין את הרוטב עם שוקולד חלב באותה כמות במקום השוקולד המריר, אך התוצאה תהיה מתוקה יותר.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה