מצה מצופה שוקולד

 

קינוח קל להכנה בערב ליל הסדר, או נשנוש מתוק במהלך חג

חומרים:
1 חבילת מצות

לרוטב השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
בכלי נפרד 1 כף קורנפלור מומס ב– 4 כפות חלב

לקישוט ולפי טעם אישי:
קוקוס גרוס, שברי קקאו, שברי פיסטוק, אגוזים או שקדים טחונים דק.

אופן ההכנה:
מחממים בסיר על אש נמוכה את כל חומרי הרוטב, למעט הקורנפלור והשוקולד.
כאשר התערובת מתחילה לבעבע (אין להביא לרתיחה), מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס כולו.
מוסיפים את הקורנפלור שהמסנו קודם לכן בחלב, ובוחשים עד לקבלת מרקם סמיך.

לפני ההגשה:
שוברים את המצות לחתיכות.
מעבירים את הרוטב לקערה עמוקה ורחבה.
ובלים בפנים את המצות (אפשר לטבול הכל או רק את מחצית החתיכה).
מפזרים מעל את שבבי קוקוס והקישוטים האחרים לפי טעם אישי, ומניחים בצד להתקרר.
ניתן לשמור במקרר עד להגשה.

חברת השוקולדים Leonidas נקראת של שמו של הקונדיטור היווני לאונידס קסטקידס, אשר בשנת 1910 נסע לבלגיה על מנת להציג את מוצריו בתערוכה בינלאומית בבריסל. ב-1913 הוא זכה במדליית הזהב היוקרתית ביריד גנת' בזכות הפרלינים המשובחים שלו. בעקבות הזכייה, כעבור מספר חודשים פתח השוקולייטר הצעיר את חנות השוקולד הראשונה שלו בבריסל.
כיום, קיימות למעלה מ– 1,400 חנויות של Leonidas ביותר מ– 60 מדינות, המציעות מגוון של 90 סוגי פרלינים.
סוקולוב 83, רמת השרון, טל': 03-5400646
יפו 33, ירושלים, טל': 02-6223262
אבן גבירול 74, מול כיכר רבין, תל-אביב, טל': 03-6093363
www.leonidas.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה