חומרים:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בלסמי
1 כפית מלח דק
1 כפית פלפל שחור גרוס
מרינדה לשומר, עגבניה ובצל:
3 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ תפוזים
20 זיתים שחורים מגולענים וטחונים במערבל מזון
מרינדה לחצילים:
1/2 כוס סויה בהירה
2 כפות סוכר חום רך
2 ס"מ גינג'ר מגורר
2 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפיות סומסום קלוי
2 כפות שמן סומסום
1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ דק
אורן לוקסנבורג הוא שף מסעדת BARIBA בנמל תל אביב, מטבח גורמה בריא