חומרים:
1 בצל בינוני
2 כפות שמן זית
1 שומר
2 גזרים
1/2 ק"ג אפונה יבשה
4 קבנוס חריפים קצוצים לקוביות קטנות
2 פלפלוני צ'ילי
3 גבעולי כוסברה
אופן ההכנה:
קוצצים לטבעות את הבצל ואת השומר, וחותכים את הגזר לקוביות קטנות.
מטגנים בשמן את הבצל, השומר והגזר.
אחרי כ- 4 דקות מוסיפים את הקבנוס, חתוכים לקוביות קטנות.
ממשיכים לטגן עד שהקבנוס משחימים מעט.
מוסיפים לסיר את האפונה היבשה ו- 8 כוסות מים.
מוסיפים את פלפלוני הצ'ילי.
ממליחים ומבשלים על אש בינונית בסיר מכוסה במשך שעה וחצי.
קוצצים את הכוסברה לתוך המרק.
מבשלים עוד כ-5 דקות והמרק מוכן.
מגישים עם קרוטונים ומעט מיץ לימון שמוסיפים לכל צלחת.