מתכון ל-4 מנות
חומרים:
1 חציל מסוג "בלאדי" בינוני קלוי על האש.
500 גרם ארטישוק ירושלמי צלוי בנייר כסף.
מלח, פלפל שחור טחון.
750 סמ"ק ציר ירקות.
2-3 שני שום כתושות.
אופן הכנת ציר ירקות:
1 כרשה
1 בצל
1 גזר
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 עלי דפנה
3 גרגרים שלמים של פלפל אנגלי
מלח
מביאים לרתיחה בסיר ומבשלים במשך 40 דקות עד שעה ומסננים לנוזל.
אופן ההכנה:
קולפים את החציל והארטישוק הירושלמי ומכניסים יחד עם השום למעבד מזון. טוחנים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מכניסים את התערובת לסיר ומביאים לרתיחה איטית (על אש נמוכה), תוך ערבוב והוספת נוזל ציר הירקות בהדרגה, עד לקבלת סמיכות רצויה.
טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך.
הגשה:
מגישים בליווי נגיעות של שמנת מתוקה או צמחית.
אפשר לקשט את המרק ברצועות דקיקות ("זוליין") של כרשה מטוגנת.
שף מוריס הנדלר, יליד קלן שבגרמניה, מלמד בקורסים אמנות הבישול (טבחות לדירוג מקצועי סוג-1), ובישול אסיאתי, הוא מומחה לשרקוטרי, אמנות ייצור נקניקים ונקניקיות, עישון וכבישת בשרים ודגים, ומלמד בדן גורמה, המרכז ללימודים קולינריים מרשת מלונות דן.