fbpx

מרק ארטישוק ירושלמי

החומרים הדרושים1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קשיח, בהיר וקלוף 1 כרישה קצוצה שיני שום קצוצות לפי הטעם 2 ליטר ציר עוף/ירקות/שורש מעט שמן זית לאידוי מלח ופלפל מעט אגוז מוסקט מגורר 1 גביע שמנת (לא חובה) אופן ההכנהמאדים את הכרישה והשום עד לשקיפות. מוסיפים את הארטישוקים ואת ציר המרק ומבשלים עד שהארטישוקים מתרככים (כחצי שעה בערך). מצננים טיפה וטוחנים בבלנדר, מחזירים לסיר. מתבלים ומוסיפים את השמנת ומחזירים לחימום נוסף. * אפשר לטחון גם את המרק כך שנשארות חתיכות, לדעתי טעים יותר. * ניתן להגיש עם גבינת פקורינו או פרמזן, או אף עם תחתיות ארטישוק מטוגנות.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

החומרים הדרושים
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קשיח, בהיר וקלוף
1 כרישה קצוצה
שיני שום קצוצות לפי הטעם
2 ליטר ציר עוף/ירקות/שורש
מעט שמן זית לאידוי
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט מגורר
1 גביע שמנת (לא חובה)

אופן ההכנה
מאדים את הכרישה והשום עד לשקיפות.

מוסיפים את הארטישוקים ואת ציר המרק ומבשלים עד שהארטישוקים מתרככים (כחצי שעה בערך).

מצננים טיפה וטוחנים בבלנדר, מחזירים לסיר.

מתבלים ומוסיפים את השמנת ומחזירים לחימום נוסף.

* אפשר לטחון גם את המרק כך שנשארות חתיכות, לדעתי טעים יותר.

* ניתן להגיש עם גבינת פקורינו או פרמזן, או אף עם תחתיות ארטישוק מטוגנות.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר