מרק בורשט מוגש עם מאפה בשר ועדשים

מרק בורשטחומרים:1.5 ק"ג סלק2-4 שיני שוםמלח, פלפל, סוכרמיורן יבש1 לימוןיין אדוםחומץ בלסמיאופן ההכנה:מקלפים את הסלק וקוצצים במעבד-מזון.ממלאים סיר ב-2 ליטר מים קרים ומוסיפים את הסלק.מביאים לרתיחה, ומסירים מהאש.מסננים את הסלק ושומרים את הנוזל.מתבלים את הנוזל ומחממים שוב (לא להרתיח).מסננים פעם נוספת לקבלת קונסומה צלול. מאפה בשר ועדשיםחומרים לבצק: 400 גר' קמח 1 כפית אבקת-אפייה 1 כפית שמרים מיובשים 1 כפית סוכר 1 ביצה 2 חלמונים 1 כף חומץ1 כף שמןמלחאופן הכנה לבצק:מערבבים קמח עם אבקת-אפייה, סוכר ושמרים.מוסיפים מרגרינה ומפוררים את הבצק עם הידיים. מוסיפים ביצה, חלמון אחד, חומץ, שמן ושתיים עד שלוש כפות מים.מעבדים הכל לבצק. מכסים ומשהים את הבצק למנוחה. חומרים למילוי:150 גר' עדשים1 בצל1 ביצה250 גר' בשר בקר מבושלמלח, פלפלשמן זיתאופן הכנה למילוי:מבשלים את העדשים במים רותחים ומסננים.קוצצים את הבצל.טוחנים את הבשר במטחנה.מטגנים את הבצל.מוסיפים את הבשר והעדשים וממשיכים לטגן.מתבלים, טועמים ומקררים.(אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים ביצה). הרכבת המאפה:יוצרים מהבצק "פס" ארוך ברוחב כ-6 ס"מ.מרדדים את ה"פס" בעזרת מערוך.מסדרים את המילוי לאורך הבצק, וסוגרים אותו לרולדה.מחממים תנור ל-180 מעלות.מניחים את הרולדה בתבנית מכוסה בנייר-אפייה.מורחים את הרולדה בחלמון הביצה הנותר.חותכים את הרולדה לחתיכות לא גדולות.אופים בתנור במשך כ-20-25 דקות.מגישים עם בורשט חם בספל אספרסו. השפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה. מנחות סדנת היכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור

מרק בורשט
חומרים:
1.5 ק"ג סלק
2-4 שיני שום
מלח, פלפל, סוכר
מיורן יבש
1 לימון
יין אדום
חומץ בלסמי

אופן ההכנה:
מקלפים את הסלק וקוצצים במעבד-מזון.
ממלאים סיר ב-2 ליטר מים קרים ומוסיפים את הסלק.
מביאים לרתיחה, ומסירים מהאש.
מסננים את הסלק ושומרים את הנוזל.
מתבלים את הנוזל ומחממים שוב (לא להרתיח).
מסננים פעם נוספת לקבלת קונסומה צלול.

מאפה בשר ועדשים
חומרים לבצק:
400 גר' קמח
1 כפית אבקת-אפייה
1 כפית שמרים מיובשים
1 כפית סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
1 כף חומץ
1 כף שמן
מלח

אופן הכנה לבצק:
מערבבים קמח עם אבקת-אפייה, סוכר ושמרים.
מוסיפים מרגרינה ומפוררים את הבצק עם הידיים.
מוסיפים ביצה, חלמון אחד, חומץ, שמן ושתיים עד שלוש כפות מים.
מעבדים הכל לבצק.
מכסים ומשהים את הבצק למנוחה.

חומרים למילוי:
150 גר' עדשים
1 בצל
1 ביצה
250 גר' בשר בקר מבושל
מלח, פלפל
שמן זית

אופן הכנה למילוי:
מבשלים את העדשים במים רותחים ומסננים.
קוצצים את הבצל.
טוחנים את הבשר במטחנה.
מטגנים את הבצל.
מוסיפים את הבשר והעדשים וממשיכים לטגן.
מתבלים, טועמים ומקררים.
(אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים ביצה).

הרכבת המאפה:
יוצרים מהבצק "פס" ארוך ברוחב כ-6 ס"מ.
מרדדים את ה"פס" בעזרת מערוך.
מסדרים את המילוי לאורך הבצק, וסוגרים אותו לרולדה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים את הרולדה בתבנית מכוסה בנייר-אפייה.
מורחים את הרולדה בחלמון הביצה הנותר.
חותכים את הרולדה לחתיכות לא גדולות.
אופים בתנור במשך כ-20-25 דקות.
מגישים עם בורשט חם בספל אספרסו.

השפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה. מנחות סדנת היכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר