מרק גזר ועדשים מוקרם

(6 מנות)5 גזרים גדולים, חתוכים לגפרורים1 כוס עדשים אדומות1/4 כוס שמן זית2 בצלים גדולים, קצוצים2 פלפלים אדומים, קצוצים4 שיני שום כתושות5 כוסות מרק עוף חם מאד2 כוסות (200 מ"ל) חלב סויה אלפרו מועשר בסידן1 כף זרעוני כוסברה כתושים1 כפית כמון1/4 כפית כורכוםמלח ופלפל שחור לפי הטעםפלפל אדום גרוס לפי הטעםפטרוזיליה קצוצה להגשהאופן ההכנה:1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול למרק. מטגנים את הבצל עד שמזהיב,מוסיפים את הגזר והפלפלים, ומטגנים תוך כדי ערבוב 20 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות נוספות.2.מוסיפים את העדשים ומערבבים. מנמיכים את האש, מוסיפים את זרעי הכוסברה ושאר התבלינים, ומבשלים על אש קטנה חצי שעה.3. מעבירים לבלנדר ומערבלים לקבלת מחית. מוסיפים את חלב הסויה אלפרו ומערבלים שוב. מחזירים לסיר ומחממים.4. יוצקים לקעריות אישיות, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.

(6 מנות)

5 גזרים גדולים, חתוכים לגפרורים
1 כוס עדשים אדומות
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים, קצוצים
2 פלפלים אדומים, קצוצים
4 שיני שום כתושות
5 כוסות מרק עוף חם מאד
2 כוסות (200 מ"ל) חלב סויה אלפרו מועשר בסידן
1 כף זרעוני כוסברה כתושים
1 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
פלפל אדום גרוס לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה להגשה

אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול למרק. מטגנים את הבצל עד שמזהיב,מוסיפים את הגזר והפלפלים, ומטגנים תוך כדי ערבוב 20 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות נוספות.
2.מוסיפים את העדשים ומערבבים. מנמיכים את האש, מוסיפים את זרעי הכוסברה ושאר התבלינים, ומבשלים על אש קטנה חצי שעה.
3. מעבירים לבלנדר ומערבלים לקבלת מחית. מוסיפים את חלב הסויה אלפרו ומערבלים שוב. מחזירים לסיר ומחממים.
4. יוצקים לקעריות אישיות, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר