מרק חומוס, כרישה ותפוח אדמה

 

חומרים ל- 6 מנות:
2 כפות חמאה
5-4 כפות שמן זית
4 יחידות כרישה, רק החלק הלבן
6 תפוחי אדמה דזירה (קליפה אדומה), חתוכים לקוביות קטנות
½ ק"ג גרגירי חומוס (רצוי ספרדי), מושרים 24 שעות
עלים מ-3 ענפי טרגון
5-4 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות
7-6 עלי בזיליקום
כף שום כתוש
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מחממים בסיר שמן זית וחמאה, מוסיפים את הכרישה ומטגנים במשך 2 דקות.
מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, חומוס, טרגון ושום כתוש.
מטגנים במשך 3-2 דקות.
יוצקים מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל הירקות, ומבשלים במשך 40 דקות.
מוסיפים את העגבניות המקולפות ואת הבזיליקום, ומבשלים כ-20 דקות נוספות, או עד שגרגירי החומוס רכים.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מוציאים כוס גרגירי חומוס וכרישה ומניחים בצד.
טוחנים את המרק למרקם חלק ואחיד.
יוצקים לצלחת הגשה או לקערית לחם, ומוסיפים את הגרגירים ואת הכרישה ששמרנו בצד.

טיפ: כך תכינו קרעי פיתה מתובלת:
שמים בקערה 5-4 כפות שמן זית, כף תערובת זעתר, ½ כפית מלח ו-½ כפית שום כתוש.
קורעים פיתה מאתמול לפיסות קטנות, ומערבבים היטב בתערובת השמן כך שקרעי הפיתות יתכסו בציפוי מכל הצדדים.
מכניסים לתנור למשך כ-10 דקות, ומדי 2 דקות מערבבים כדי למנוע חריכה.

"כרמים" במושב סגולה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה