מרק חצילים קרמי מוגש עם קציפת טחינה

מתכון של השף מור כהן למסעדת הרברט סמואל ריץ קרלטון בהרצליה - גרסה אחרת לקלאסיקה הישראלית של חצילים עם טחינה

מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב ומוסיפים את היין. צילום יונתן בן חיים
מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב ומוסיפים את היין. צילום יונתן בן חיים

מרכיבים

1 בצל לבן קלוף, חצוי ופרוס

1 כרישה, חלקה הלבן בלבד ופרוסה דק

3 שיני שום פרוסות

5 ענפי טימין, מפורדים לעלים

1 כוס שעועית לבנה מבושלת

1 כוס יין לבן יבש

3 חצילים שרופים על אש גלויה, ללא הקליפה

2 כפות שמן זית

1.5 ליטר מים

מלח לפי טעם

אופן ההכנה

מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את הבצל והכרישה.

בוזקים מעל מעט מלח ומערבבים היטב. הכרישה והבצל יתחילו להזיע ולהפריש נוזלים.

מנמיכים את האש וממשיכים לאדות את הבצלים.

מערבבים לעיתים קרובות עד שכל הנוזלים מתאדים ונותרים רק בצלים ושמן.

מוסיפים את השום והטימין ומאדים כ- 2 דקות נוספות.

מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב ומוסיפים את היין. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומצמצמים את היין עד לשליש מכמותו המקורית.

מוסיפים את החצילים והמים.

מגבירים שוב את האש ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים כ- 25 דקות.

טוחנים את המרק היטב בבלנדר.

טועמים ומוספים מלח לפי הטעם.

מגישים חם עם מעט טחינה מעל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה