fbpx

מרק ירקות שורש עם שעועית וקרוטונים

מרכיבים:2 בצלים קלופים וחצויים 5 גזרים קלופים חתוכים גס 2 בטטות קלופות חתוכות גס 1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות 1 לפת קלופה וחתוכה גס 1/2 ראש כרובית חתוכה לפרחים 1 שורש סלרי קלוף וחתוך גס 3 גבעולי סלרי קצוצים 1/4 זר כוסברה 1 כפית עלי טימין (אפשר גם יבשים) 2 כוסות ציר מרק בשר (אפשר גם להוסיף חלקי בשר או עוף) 1 כוס שעועית לבנה שמן זיתפלפל ומלח אריזת קרוטוני מאסטר שף בתיבול שום, בצל ונגיעות פטרוזיליהאופן ההכנה: מאדים את הבצלים עם שמן זית למספר דקות.מוסיפים לסיר את שאר הירקות לאידוי קל. מוסיפים את ציר המרק ומביאים לרתיחה קלה. מוסיפים 2 ליטר מים ושוב מביאים לרתיחה. שוטפים את השעועית ומכניסים אותה לשקית קוקי מחוררת או בד חיתול קשור היטב (על מנת שלא נטחן את השעועית בשלב הבא). מבשלים את המרק במשך שעתיים לפחות על אש קטנה. טועמים על מנת לתקן תיבול (מלח ופלפל שחור). מוציאים מהסיר את השקית עם השעועית (ואם היו חלקי בשר) ושמים בצד. מוציאים כמות מים של כשתי כוסות ושמים בצד. בעזרת מוט בלנדר טוחנים את המרק כולו עם הירקות. במידה ויצא סמיך מדי, מוסיפים מהנוזל שהפרדנו עד לקבלת המרקם הרצוי. הגשה:מגישים עם השעועית שהתבשלה בצד ועם קרוטונים מתובלים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים:
2 בצלים קלופים וחצויים
5 גזרים קלופים חתוכים גס
2 בטטות קלופות חתוכות גס
1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות
1 לפת קלופה וחתוכה גס
1/2 ראש כרובית חתוכה לפרחים
1 שורש סלרי קלוף וחתוך גס
3 גבעולי סלרי קצוצים
1/4 זר כוסברה
1 כפית עלי טימין (אפשר גם יבשים)
2 כוסות ציר מרק בשר (אפשר גם להוסיף חלקי בשר או עוף)
1 כוס שעועית לבנה
שמן זית
פלפל ומלח
אריזת קרוטוני מאסטר שף בתיבול שום, בצל ונגיעות פטרוזיליה

אופן ההכנה:
מאדים את הבצלים עם שמן זית למספר דקות.
מוסיפים לסיר את שאר הירקות לאידוי קל.
מוסיפים את ציר המרק ומביאים לרתיחה קלה.
מוסיפים 2 ליטר מים ושוב מביאים לרתיחה.
שוטפים את השעועית ומכניסים אותה לשקית קוקי מחוררת או בד חיתול קשור היטב (על מנת שלא נטחן את השעועית בשלב הבא).
מבשלים את המרק במשך שעתיים לפחות על אש קטנה.
טועמים על מנת לתקן תיבול (מלח ופלפל שחור).
מוציאים מהסיר את השקית עם השעועית (ואם היו חלקי בשר) ושמים בצד.
מוציאים כמות מים של כשתי כוסות ושמים בצד. בעזרת מוט בלנדר טוחנים את המרק כולו עם הירקות. במידה ויצא סמיך מדי, מוסיפים מהנוזל שהפרדנו עד לקבלת המרקם הרצוי.

הגשה:
מגישים עם השעועית שהתבשלה בצד ועם קרוטונים מתובלים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר