מרק כרישה ותפוחי אדמה

 

מצרכים ל- 6-4 מנות:
6 כרישות (לוף, פורי) גדולות
4 כפות חמאה
4 תפוחי אדמה בינוניים
6 כוסות מרק צח מאבקת מרק
מלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם
1 כוס שמנת מתוקה
6 כפות בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:
לחתוך רק את החלק הלבן של הכרישותלחתיכות באורך 2-3 ס"מ. לחמם את החמאה בסיר ולאדות את הכרישות על אש קטנה, עד שיתרככו – לא להניח להן להשחים.
לקלף את תפוחי האדמה ולפרוס אותם, ולהוסיף לסיר. לצקת לסיר את המרק, לתבל במלח, פלפל ומוסקט ולבשל על אש קטנה עד שהירקות יתרככו.
להסיר מעל האש. להעביר את הירקות והמרק דרך מסננת רשת (או לרסק אותם בבלנדר), להוסיף למרק את השמנת ולזרות מלמעלה בצל ירוק. להגיש מיד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה