מרק משמש קר

מתכון של שף מור כהן ממסעדת הרברט סמואל שבמלון ריץ קרלטון הרצליה למרק קר מרענן ופשוט להכנה במיוחד לעונת המשמשים הקצרה שעתה בעיצומה

מערבבים את כל הרכיבים יחד בכלי גדול. מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך הלילה. צילום יהונתן בן חיים
מערבבים את כל הרכיבים יחד בכלי גדול. מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך הלילה. צילום יהונתן בן חיים

רכיבים

1 ק"ג משמשים מגולענים

4 יח' גבעולי סלרי ללא עלים

1 יח' פלפל חריף ירוק פרוס גס

3 יח' בצלי שאלוט קלופים וחתוכים לרבעים

3 שיני שום קלופות

½ כוס חומץ אורז

1 כף מלח גס

1 כף סוכר לבן

מלח וסוכר לתיבול לפי הטעם

מים לפי הצורך

אופן ההכנה

מערבבים את כל הרכיבים יחד בכלי גדול.

מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך הלילה.

למחרת, כאשר כל הרכיבים הגירו את נוזליהם, טוחנים היטב עד קבלת מרקם אחיד.

מתקנים מרקם בעזרת מים קרים ותיבול עם מלח וסוכר.

מסננים היטב.

הצעת הגשה

משמשים טריים קצוצים.

מעט גבעולי סלרי ובזיליקום.

זילוף עדין של שמן זית מעל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה