מצרכים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
5 עגבניות אדומות טריות
כוס אורז בסמטי מעולה מבושל מראש
3 כפות רסק עגבניות
שום
פלפל שחור, מלח, סוכר
שמן זית מובחר
בזיליקום טרי
אופן ההכנה:
מכינים עגבניות קונקסה (קלופות וללא חרצנים).
מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להשחמה עדינה.
מוסיפים את העגבניות לטיגון ואת השום והתבלינים לפי הטעם.
מאזנים את חמיצות העגבניות בעזרת הסוכר ומטגנים מספר דקות.
מוסיפים נוזלים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הרסק ומכסים.
כ-10 דקות לפני ההגשה מוסיפים את האורז והבזיליקום חתוך לרצועות דקיקות.