מרק עגבניות צלויות ופסטו

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון למרק עגבניות צלויות ופסטו סמיך המהווה ארוחה שלמה בצלחת

שוטפים היטב את הבזיליקום ומייבשים אותו היטב. צולים את הצנוברים במחבת ללא שמן עד הזהבה

רכיבים

למרק

 2 ק"ג עגבניות בשלות

2 בצלים

2 שיני שום

100 מ"ל שמן זית כתית מעולה

מלח

פלפל

לפסטו

 100 גרם בזיליקום טרי

פרמזן מגורר 150 גרם

2 שיני שום

150 מ"ל שמן זית כתית מעולה

80 גרם צנוברים

מלח

לקישוט

 פרוסות לחם

מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה

שוטפים את העגבניות, חוצים לשניים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר שומן. קולפים את הבצלים, חותכים לרבעים.

קולפים את השום ומניחים את הבצלים והשום על המגש לצד העגבניות. מוסיפים מלח ופלפל וזולפים שמן זית.

מפזרים כמה עלי בזיליקום טרי.

אופים ב- 180-200 מעלות בין 30-40 דקות או עד שהירקות צלויים היטב.

מוציאים, טוחנים הכול יחד עם המיצים ששוחררו ושומרים בצד.

הכנת הפסטו

 שוטפים היטב את הבזיליקום ומייבשים אותו היטב.

צולים את הצנוברים במחבת ללא שמן עד הזהבה.

מוסיפים לקערה יחד עם הפרמזן, בזיליקום, מלח, שום קלוף וחצי מכמות השמן.

מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את שארית השמן ומסיימים את הערבוב.

השלמת המרק

מניחים סיר על האש, אליו יוצקים את העגבניות המרוסקות ושתי כפות פסטו.

מוסיפים מים לפי הטעם.

עדיף להוסיף לאט לאט עד קבלת המרקם הרצוי.

לקבלת מרקם מרק סמיך ועשיר מומלץ להוסיף מעט מים בלבד. מחממים עד רתיחה.

משאירים כמה דקות ומגישים.

 

 

 

להגשה

 

ניתן לאפות פרוסות לחם דקות עם מוצרלה מגוררת עד להמסה  ולהגיש לצד המרק ולהוסיף פסטו כנגיעה במרכז המנה לפני ההגשה.

 

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה