מרק עגבניות

3 עגבניות גדולות ובשלות מאוד (כ-750 גר')2 כפות שמן זית1 בצל קצוץ דק4 שיני שום מעוכות 4 כוסות (1. ליטר) ציר עוף או ציר ירקותרבע כוס (60 גרם) רסק עגבניות (מחית עגבניות בריכוז כפול)1 כפית סוכר (אם צריך,מתקנים ומוסיפים יותר)רבע כוס (15 גרם) עלי ריחן טריים1 כוס (155 גרם) קונצ'ילי/ריסוני/סטליני או פסטה קצרה אחרתאופן הכנהקולפים את העגבניות וקוצצים אותן.מחממים שמן בסיר גדול בעל תחתית כבדה ומטגנים בצל ושום תוך כדי בחישה במשך 10 דקות או עד שהירקות רכים,מוסיפים את העגבניות ומטגנים 10 דקות נוספות.מוסיפים ציר עוף או ירקות,רסק עגבניות,סוכר,מלח ופלפל לפי הטעם. מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות.מסירים מהלהבה ומוסיפים עלי ריחן. מניחים להתקרר מעט ולאחר מכן מעבדים את התערובת,בכמויות קטנות,במעבד מזון או מערבל חשמלי עד שהיא חלקה. מחזירים את התערובת ומחממים באיטיות.בזמן שהמרק מתבשל,מכניסים פסטה לסיר גדול עם מי מלח רותחים ומבשלים עד שהפסטה אל דנטה.מסננים ומוסיפים למרק ומחממים היטב. אם רוצים-מעטרים בעלי ריחן.הערה: את הריחן מוסיפים בסוף הבישול, כדי שטעמו לא ייפגם.

3 עגבניות גדולות ובשלות מאוד (כ-750 גר')
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום מעוכות
4 כוסות (1. ליטר) ציר עוף או ציר ירקות
רבע כוס (60 גרם) רסק עגבניות (מחית עגבניות בריכוז כפול)
1 כפית סוכר (אם צריך,מתקנים ומוסיפים יותר)
רבע כוס (15 גרם) עלי ריחן טריים
1 כוס (155 גרם) קונצ'ילי/ריסוני/סטליני או פסטה קצרה אחרת

אופן הכנה
קולפים את העגבניות וקוצצים אותן.

מחממים שמן בסיר גדול בעל תחתית כבדה ומטגנים בצל ושום תוך כדי בחישה במשך 10 דקות או עד שהירקות רכים,מוסיפים את העגבניות ומטגנים 10 דקות נוספות.

מוסיפים ציר עוף או ירקות,רסק עגבניות,סוכר,מלח ופלפל לפי הטעם. מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות.מסירים מהלהבה ומוסיפים עלי ריחן. מניחים להתקרר מעט ולאחר מכן מעבדים את התערובת,בכמויות קטנות,במעבד מזון או מערבל חשמלי עד שהיא חלקה. מחזירים את התערובת ומחממים באיטיות.

בזמן שהמרק מתבשל,מכניסים פסטה לסיר גדול עם מי מלח רותחים ומבשלים עד שהפסטה אל דנטה.

מסננים ומוסיפים למרק ומחממים היטב. אם רוצים-מעטרים בעלי ריחן.

הערה: את הריחן מוסיפים בסוף הבישול, כדי שטעמו לא ייפגם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר