מרק עוף

 

חומרים לסיר מרק:
6 שוקי עוף
8 כוסות מים
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
6 גזרים חתוכים לשישיות.
שמינית דלעת
6 תפוחי אדמה
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
גבעולי פטרוזיליה ושמיר לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מניחים את שוקי העוף בסיר.
מוסיפים את המים.
מביאים לרתיחה, וכל אימת שמצטברת כמות יפה של קצף מוציאים אותה עם כף.
מוסיפים את שאר הירקות.
מנמיכים את האש, ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות מתרככים (בערך שעה וחצי).
כשהמרק מוכן, מוציאים כשליש מן המרק מחוץ לסיר, אך משאירים את שוקי העוף, וטוחנים אותו.
המרק יוצא נהדר ומעט סמיך.
ד"ר לודר להוסיף שקדי מרק מקמח מלא.

דר' אנטוני לודר הוא מנהל מחלקת ילדים במרכז הרפואי זיו בצפת






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה