fbpx

מרק פטריות בשמנת

חומרים ל-8 מנותחצי כוס פטריות יער מיובשות11/2 כוסות מים רותחים1 בצל גדול, קצוץ.כף סוכר50 גר' חמאהכ-400 גר' פטריות טריות (שמפיניון יער או תערובת)רבע כוס אבקת מרק פטריות8 כוסות חלבמלח ופלפל שחור1 גביע שמנת חמוצהאופן ההכנה1. משרים את הפטריות המיובשות במים הרותחים למשך 20 דקות2. בסיר גדול שיכיל את המרק מטגנים את הבצל עם הסוכר במחצית מכמות החמאה, עד שיזהיב.3. שוטפים היטב את הפטריות הטריות, קוטמים את קצה הרגל. 4. חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומוסיפים אותן לסיר עם יתר החמאה. מסננים וקוצצים את הפטריות המיובשות ומצרפים גם אותן. מטגנים תוך ערבוב במשך 5-7 דקות. 5. מערבבים היטב את אבקת המרק ב- חצי כוס חלב. מוסיפים את התערובת לסיר בתוספת יתר החלב. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. אין להוסיף בשלב זה את השמנת החמוצה מחשש שתיפרד במשך החימום. 6. מבשלים תוך בחישה על אש בינונית במשך כ- 25 דקות עד אשר המרק מעובה וחלק. כאשר המרק מגיע לרתיחה מנמיכים את האש. את השמנת החמוצה מוסיפים ממש לפני האכילה. רעיון הגשהאפשר להוסיף את השמנת החמוצה לתוך סיר המטבח, אך דרך יפה ונאה יותר היא לעשות זאת לעיני הסועדים. יוצקים את המרק החם למגס יפה. מגישים את השמנת לשולחן בכלי קטן, או יוצקים אותה לסיר המרק אך אין מערבבים, כך שנוצרת תלולית לבנה בתוך המרק השחום. אפשר להניח פטרייה מגולפת אחת במרכז תלולית השמנת.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים ל-8 מנות
חצי כוס פטריות יער מיובשות
11/2 כוסות מים רותחים
1 בצל גדול, קצוץ.
כף סוכר
50 גר' חמאה
כ-400 גר' פטריות טריות (שמפיניון יער או תערובת)
רבע כוס אבקת מרק פטריות
8 כוסות חלב
מלח ופלפל שחור
1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה
1. משרים את הפטריות המיובשות במים הרותחים למשך 20 דקות

2. בסיר גדול שיכיל את המרק מטגנים את הבצל עם הסוכר במחצית מכמות החמאה, עד שיזהיב.

3. שוטפים היטב את הפטריות הטריות, קוטמים את קצה הרגל.

4. חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומוסיפים אותן לסיר עם יתר החמאה. מסננים וקוצצים את הפטריות המיובשות ומצרפים גם אותן. מטגנים תוך ערבוב במשך 5-7 דקות.

5. מערבבים היטב את אבקת המרק ב- חצי כוס חלב. מוסיפים את התערובת לסיר בתוספת יתר החלב. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. אין להוסיף בשלב זה את השמנת החמוצה מחשש שתיפרד במשך החימום.

6. מבשלים תוך בחישה על אש בינונית במשך כ- 25 דקות עד אשר המרק מעובה וחלק. כאשר המרק מגיע לרתיחה מנמיכים את האש. את השמנת החמוצה מוסיפים ממש לפני האכילה.

רעיון הגשה
אפשר להוסיף את השמנת החמוצה לתוך סיר המטבח, אך דרך יפה ונאה יותר היא לעשות זאת לעיני הסועדים. יוצקים את המרק החם למגס יפה. מגישים את השמנת לשולחן בכלי קטן, או יוצקים אותה לסיר המרק אך אין מערבבים, כך שנוצרת תלולית לבנה בתוך המרק השחום. אפשר להניח פטרייה מגולפת אחת במרכז תלולית השמנת.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר