מרק קרם דלעת בתוך אגוז קוקוס

מתכון ל- 5-6 מנות מצרכים: 2 אגוזי קוקוס קלופים ונקיים, חצויים400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות בינוניות4 גזרים חתוכים גס2 בצלים חתוכים גס1 כף אבקת מרק (אפשר לוותר למי שלא אוהב)2 כפיות קמח להסמכה30 גרם אגוזים קלויים או גרעיני דלעת קלוייםאפשרות: 100 גרם חלב קוקוס מפחיתאופן ההכנה:בסיר מניחים את כל הירקות החתוכים (מלבד הגרעינים), ומכסים במים רותחים כ-3 ס"מ מעל הירקות.  מבשלים כ- 30-4- דקות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את אבקת המרק והקמח להסמכת המרק.באמצעות בלנדר ידני (נראה כמו מקל ארוך), או באמצעות בלנדר קלאסי, מרסקים בעדינות את המרק, עד שמתקבל מרקם חלק.  ניתן להוסיף בשלב הזה למרק את חלב הקוקוס, להעשרת הטעם. מי שמעדיף לשמור על ערך קלורי נמוך למרק, יכול לוותר. מוזגים את המרק לחצי אגוז קוקוס, ומקשטים באגוזים.

מתכון ל- 5-6 מנות

מצרכים:
2 אגוזי קוקוס קלופים ונקיים, חצויים
400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות בינוניות
4 גזרים חתוכים גס
2 בצלים חתוכים גס
1 כף אבקת מרק (אפשר לוותר למי שלא אוהב)
2 כפיות קמח להסמכה
30 גרם אגוזים קלויים או גרעיני דלעת קלויים
אפשרות: 100 גרם חלב קוקוס מפחית

אופן ההכנה:
בסיר מניחים את כל הירקות החתוכים (מלבד הגרעינים), ומכסים במים רותחים כ-3 ס"מ מעל הירקות. 
מבשלים כ- 30-4- דקות, עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את אבקת המרק והקמח להסמכת המרק.
באמצעות בלנדר ידני (נראה כמו מקל ארוך), או באמצעות בלנדר קלאסי, מרסקים בעדינות את המרק, עד שמתקבל מרקם חלק. 
ניתן להוסיף בשלב הזה למרק את חלב הקוקוס, להעשרת הטעם.
מי שמעדיף לשמור על ערך קלורי נמוך למרק, יכול לוותר.
מוזגים את המרק לחצי אגוז קוקוס, ומקשטים באגוזים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר