מתכון ל- 5-6 מנות
מצרכים:
2 אגוזי קוקוס קלופים ונקיים, חצויים
400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות בינוניות
4 גזרים חתוכים גס
2 בצלים חתוכים גס
1 כף אבקת מרק (אפשר לוותר למי שלא אוהב)
2 כפיות קמח להסמכה
30 גרם אגוזים קלויים או גרעיני דלעת קלויים
אפשרות: 100 גרם חלב קוקוס מפחית
אופן ההכנה:
בסיר מניחים את כל הירקות החתוכים (מלבד הגרעינים), ומכסים במים רותחים כ-3 ס"מ מעל הירקות.
מבשלים כ- 30-4- דקות, עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את אבקת המרק והקמח להסמכת המרק.
באמצעות בלנדר ידני (נראה כמו מקל ארוך), או באמצעות בלנדר קלאסי, מרסקים בעדינות את המרק, עד שמתקבל מרקם חלק.
ניתן להוסיף בשלב הזה למרק את חלב הקוקוס, להעשרת הטעם.
מי שמעדיף לשמור על ערך קלורי נמוך למרק, יכול לוותר.
מוזגים את המרק לחצי אגוז קוקוס, ומקשטים באגוזים.