מרק תרד ורוזמרין

 

חומרים:
50 גרם חמאה
110 גרם בצל קצוץ
150 גרם תפוחי אדמה
300 גרם עלי תרד קצוצים- ללא הגבעולים
600 מ"ל או 2.5 כוסות ציר עוף, ירקות או מים (חם)
2 כוסות חלב
1/4 כוס שמנת
מלח ופלפל טחון במקום
1 כף רוזמרין טרי, קצוץ
מעט אגוז מוסקט
שמנת חמוצה קרה להגשה

אופן ההכנה:
להמיס את החמאה בסיר.
להוסיף את הבצל ותפוח האדמה ולערבב אותם בסיר באמצעות כף עד שייעטפו לחלוטין בחמאה.
לבזוק מלח ופלפל שחור טרי, להוריד את הלהבה למינימום, לסגור את מכסה הסיר ולבשל כ-10 דקות.
להוסיף את הציר החם והחלב, להביא לרתיחה ולבשל על אש בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככיםלחלוטין.
רק אז להוסיף את השמנת
ממש לפני ההגשה להוסיף את עלי התרד ולבשל ללא מכסה הסיר למשך 3-5 דקות מקסימום.
להוסיף את הרוזמרין ולכבות את האש.

הגשה:
להגיש בקערות אישיות עם שלולית קטנה של שמנת חמוצה.
לגרד מעט אגוז מוסקט מעל.

טיפ:
הטריק של המרק הזה הוא להוסיף את עלי התרד ממש ברגע האחרון, אחרת הם יסבלו מבישול יתר והמרק יאבד את טעמו הרענן ואת צבעו הירוק והעז.
אם ברצונכם לחמם מחדש את המרק, עשו זאת בצמוד להגשה – אם יחומם יותר מדקות ספורות המרק יאבד את צבעו.
אפשר להחליף את התרד בעלי אורוגולה או קייל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה