מתכוני וולנטיינס לסעודה זוגית בחג האהבה

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה לוולנטיינס דיי מתכונים לארוחה זוגית אינטימית שוברת שגרה. זה מתחיל בבישול משותף וממשיך בארוחה ביתית רומנטית עם מגוון טעמים ופונץ' חורפי חם

המנה העיקרית בארוחה היא עוף עם תפוזים, אניס ודלעת. שילוב טעמים שיוצר חוויה טעימה ומהנה
המנה העיקרית בארוחה היא עוף עם תפוזים, אניס ודלעת. שילוב טעמים שיוצר חוויה טעימה ומהנה

מנה ראשונה – ביצים ממולאות באבוקדו

מצרכים

3 ביצים

½ כוס חומץ בלסמי

1 אבוקדו

מלח

פלפל שחור

רוטב טבסקו

½ לימון

1 כפית מיונז

אופן ההכנה

הכינו ביצים קשות, קררו וקלפו אותן.

הניחו את הביצים הקלופות במכל וכסו בחומץ בלסמי.

העבירו את הביצים למקרר למשך 12-24 שעות כדי שישנו את צבען.

הוציאו את הביצים מהחומץ, שטפו במים וחתכו אותן לחצאים לאורכן.

הסירו את חלמוני הביצים ומעכו אותם יחד עם האבוקדו. הוסיפו מלח, פלפל שחור, רוטב טבסקו ומעט מיץ לימון לפי הטעם.

הוסיפו את המיונז למילוי.

מלאו את חלבון הביצים במילוי, קשטו באמצעות פטרוזיליה טרייה והגישו.

מנה עיקרית – עוף עם תפוזים, אניס ודלעת

מצרכים

8 כרעי עוף

2 בצלים

1 ראש שום ו-2 שיני שום

2 תפוזים

4 כוכבי אניס

1 צ'ילי

1 כפית אבקת ג'ינג'ר

300 גר' דלעת

15 מ"ל רוטב סויה

15 מ"ל חומץ

1 כפית סוכר חום

50 מ"ל מיץ תפוזים

50 מ"ל ציר עוף

1 כפית קמח תירס

מלח

שמן זית

אופן ההכנה

קלפו את הבצלים וחתכו אחד מהם לרבעים.

קצצו את האחרים ושמרו להמשך.

כתשו את 2 שיני השום והניחו בצד להמשך.

הוציאו את הזרעים מהצ'ילי, קצצו ושמרו להמשך.

קלפו את הדלעת, הוציאו את הזרעים וחתכו לקוביות בגודל של כ- 4 ס"מ.

קלפו את התפוזים (נסו להסיר את החלקים הבהירים המרירים) וחתכו לרצועות של 1 ס"מ.

חממו מחבת מעל חום בינוני ומזגו מעט שמן זית כך שיכסה את התחתית.

כאשר השמן חם, הוסיפו מלח לכרעיים וטגנו עד שיתקבל צבע מוזהב משני הצדדים.

הניחו את הכרעיים בתבנית אפייה.

באותה מחבת הקפיצו בצלים ואת השום הכתוש למשך מספר דקות.

הוסיפו למחבת כוכב אניס והקפיצו הכול יחד מספר דקות.

הסירו מהאש והוסיפו את התערובת לכרעיים בתבנית האפייה.

שימו בתבנית את רבעי הבצלים, הדלעת, ואת ראש השום חתוך לחצאים לרוחב.

חממו תנור ל- 180 מעלות.

שימו בקערה רוטב סויה, חומץ, סוכר ומיץ תפוזים וערבבו הכול היטב.

מזגו את התערובת על כל הכרעיים.

אפו בתנור למשך כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.

לאחר מכן הוסיפו את התפוזים לתבנית הכרעיים ואפו 15 דקות נוספות.

הוציאו מהתנור ומזגו את רוטב העוף לסיר.

העלימו את גושי קמח התירס בכוס באמצעות מים קרים.

הוסיפו את התערובת לסיר הרוטב.

הסמיכו את התערובת על אש קטנה.

לאחר מכן הרתיחו וערבבו כל הזמן.

כאשר הרוטב מוכן, מזגו על הכרעיים והגישו.

קינוח – קרמשניט מקרם פטיסייר עם תותים ותותי יער

מצרכים

1 חבילה בצק עלים

125 גר' פטל

50 גר' שוקולד

2 כפיות חלב

סוכר

קוביות סוכר

עבור קרם פטיסייר

500 מ"ל חלב

2 חלמונים של ביצים גדולות

6 כפות סוכר

40 גר' קמח תירס

1 כף תמצית וניל

עבור התותים ותותי יער

200 גר' תותים

3 כפות סוכר

חופן גרגירים של תותי יער (חפש קפואים בסופר)

אופן ההכנה

הכנת קרם פטיסייר

הכניסו את כל המרכיבים לקערה המתאימה לשימוש במיקרוגל.

הקציפו אותם בעזרת מיקסר עד קבלת תערובת אחידה וללא גושים.

חממו את התערובת במיקרוגל כ-3 דקות.

פתחו את המיקרוגל וערבבו את התערובת.

חממו למשך 2 דקות נוספות.

הוציאו את התערובת מהמיקרוגל.

ערבבו שוב עד קבלת מרקם קרמי.

כסו את התערובת בניילון נצמד שימנע ממנה להתקשות.

הכניסו למקרר עד שתתקרר לגמרי.

אם תרצו שייווצר קרם בעל מרקם חלק, הקציפו בעזרת המיקסר כאשר התערובת מתקררת ושמרו בצד להמשך.

הכנת בצק עלים

חממו מראש תנור ל- 200 מעלות.

פרסו את בצק העלים.

בעזרת מכשיר לחיתוך פסטה, תבנית עגולה או סכין, חתכו אותו ל-12 חלקים, 3 לכל קרמשניט.

דקרו אותם בעזרת מזלג.

סדרו את בצק העלים בתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה, ופזרו עליו מעט סוכר.

הניחו נייר אפייה על המגש הראשון והכינו מגש אפייה נוסף כמו הראשון (או בכל כלי שניתן להכניס לתנור) – זה יגרום לבצק העלים להיות דק ופריך עד כמה שניתן.

אפו בתנור למשך כ- 20 דקות, או עד שבצק העלים יקבל צבע חום מוזהב (לא יותר מדי חום).

לאחר שהבצק מוכן, הוציאו מהתנור והכניסו למקרר.

הרכבת המנה

חתכו את בצק העלים לעיגולים או ריבועים.

כסו יפה בקרמשניט.

קשטו בתותים ותיהנו מקינוח טעים.

קוקטייל – פונץ' חורפי

מצרכים

1 בקבוק יין אדום

1 תפוז

½ לימון

5 פרחי ציפורן

2 מקלות קינמון

5 כוכב אניס

60 גרם סוכר

אופן ההכנה

מכניסים היין לסיר.

מוסיפים לימון ותפוז חתוכים לפרוסות, יחד עם קינמון, ציפורן וכוכב אניס.

מחממים על אש נמוכה במשך 60 דקות – לא להביא לרתיחה כדי לשמור על האלכוהול.

מוסיפים סוכר, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות עד להמסת הסוכר.

מגישים חם.

מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה

 

 

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה