סאגרה – פסטיבל אביב קולינרי של תוצרת מקומית, גבינות ויין ישראלי בסלמה

במשך חודש ימים יגיש רועי לוי, שף ובעלים של "סלמה", תפריט עונתי מיוחד המבוסס על חומרי גלם עונתיים טריים: דגים מנמל יפו, בשר מרמת הגולן, גבינות מקומיות ותבלינים משוק לווינסקי

האביב הגיע ועמו חומרי גלם עונתיים, רעננים ומלאי טעמים. ב"סלמה", הממוקמת בין תל אביב ליפו, מכריזים על "הסאגרה העברית הראשונה" – פסטיבל קולינרי החוגג את התוצרת המקומית, גבינות ויינות בוטיק ישראליים.

במשך חודש ימים יגיש רועי לוי, שף ובעלים של "סלמה", תפריט עונתי מיוחד המבוסס על חומרי גלם עונתיים טריים:  דגים מנמל יפו, בשר מרמת הגולן, גבינות מקומיות ותבלינים משוק לווינסקי. מדי יום יוגש מבחר מנות המשתנה על פי ההיצע בשוק, ונותן כבוד למרכיבי המנה, ללא התעסקויות מיותרות או בישול כבד.

את פסטיבל ה"סאגרה", מונח שנולד באירופה כחגיגת התוצרת המקומית על ידי האיכרים, ילוו יינות בוטיק ישראליים, שיוגשו ב-36 ש"ח לכוס ומילוי חוזר חינם, וכן קוקטיילים אלכוהוליים מיוחדים לפסטיבל שרקח טל גנץ, ברמן ומבעלי המקום.

בין המנות: סירות אנדיב ממולאות פירות יבשים, אגוזים, גבינת פטה כבשים ורוקט; קנלוני גבינות, גבינת שמנת, ריקוטה (שומרון), ומוצרלה (חוות הבופאלו), עגבניות מיובשות בשמש ישראלית, זיתים מהגליל ואגוזי מלך ברוטב מסקרפונה ארומאטי; לזניה בשר, תבשיל בשר בקר גלילי קצוץ, ירקות שורש ומוצרלה די בופאלו, הגבינות שלנו: פלטת גבינות: גבינה כחולה, חצי קשה, פטה, מוצרלה די בופאלו בשמן זית ובלסמי, לחם מחמצת, חמאה, טפנד זיתים, פסטו, קורנישונים, זיתים, עגבנית תמר, בזיליקום ומלפפון, בורגול וטונה אדומה, פטרוזיליה, נענע, עגבנית תמר, מלפפון, סלרי, לימון כבוש ושמנת חמוצה; סשימי ארץ ישראלית -נתחי דג ים מנמל יפו, זית סורי מבוקע, צנונית, לימון כבוש, צ'ילי,יוגורט צאן ושמן עירית; קרפצ'יו אגוזים מפילה בקר גלילי, אגוזי לוז, צנוברים, פרמז'ן, חומץ בלסמי מיושן ומלח ים, רוסטביף גולדסטאר בלק רוסט, סינטה ישראלית טרייה במשרה בירה גולדסטאר, קורנישונים, זיתים סורים, לימונים כבושים בפפריקה מעושנת ואיולי חרדל, ברוסקטה סרדינים, פילה סרדין מקומי בכבישה ביתית, עגבנית בלאדי, ובזיליקום.

הסאגרה העברית הראשונה ב"סלמה", כל ערב החל מ-20:00 עד לאורח האחרון.

SALAME  – סלמה
דרך שלמה (סלמה) 10, תל אביב
טל. 052-3599615

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר