סוכריות עוף חריפות של שף צחי בוקששתר

מתכון של שף צחי בוקששתר, שף ובעלים רשת מסעדות בלאק. מאחר והעוף במרינדה חצי מוכן, יש להכין רק באותו יום. את המנה מגישים אחרי המתנה של דקה לפחות אחרי ההורדה מהגריל כי הקרמל על העוף מגרה וטעים מאוד אבל הרבה יותר חם ממה שנראה

כשהגריל חם משחילים את פיסות העוף על שיפודים. מגלגלים בסוכר הצ'ילי ומשחימים בגריל
כשהגריל חם משחילים את פיסות העוף על שיפודים. מגלגלים בסוכר הצ'ילי ומשחימים בגריל

מצרכים ל-4 מנות

1/2 ק"ג  פרגית (ירך עוף ללא עצם)

1 ליים גדול או 2 קטנים

3 כפות מחית מיסו כהה

3 כפות רוטב סויה טוב

2-3 גרם צ'ילי חריף יבש (כפית שטוחה)

60 גרם סוכר (5 כפות גדושות)

שיפודי טריאקי, כדאי להשרות במים

אופן ההכנה 

מגרדים מעט מקליפת הליים (אפשר לימון במקום).

טוחנים בממחה או במטחנת תבלינים עם הסוכר והצ'ילי.

ממתינים מעט ומעבירים לקערת מרק.

מכינים מרינדה: מיץ מליים אחד גדול, מיסו ורוטב הסויה. מערבבים היטב.

את העוף חותכים לפיסות באותו הגודל, כ- ½2 ס"מ בערך.

מקפיצים כמות קטנה בכל פעם – במחבת עם מעט שמן או בווק. עדיף ווק כי כך הנתחים מתעגלים יותר.

כשהעוף מתחיל להשחים מעבירים למרינדה.

כך את כל הכמות.

מצננים במקרר לפחות חצי שעה.

כשהגריל חם משחילים את פיסות העוף – כל אחת על שיפוד משלה.

מגלגלים בסוכר הצ'ילי ומשחימים בגריל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה