חומרים לריזוטו:
½ ק"ג ריזוטו
1 בצל בינוני קצוץ דק
250 גרם פטריות שמפיניון קצוץ דק
5 שיני שום קצוצים דק
½ כפית תימין קצוץ
½ כפית אורגנו קצוץ
200 מ"ל יין לבן
מ"ל שמן זית
50 גרם חמאה
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
200 גרם פרמזן
חומרים לציפוי:
2 ביצים
200 גרם פירורי לחם
30 מקלות קינמון
אופן הכנת הריזוטו:
להכין ב- 2 ליטר מים ציר ירקות מבעבע מגזר, בצל, שורש סלרי, כרישה, שורש פטרוזיליה, 1 עלה דפנה, פלפל אנגלי.
לבשל 20 דקות.
אופן הכנת הרוטב:
ממיסים חמאה בשמן זית.
מאדים את השום/בצל/פטריות.
מוסיפים את הריזוטו ומטגנים.
מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים את הרוטב.
מוסיפים את כל התבלינים היבשים.
מוסיפים מצקת קטנה של ציר בכל פעם.
מצמצמים את הרוטב – עד שהריזוטו מגיע לרמת אלדנטה.
מערבבים עם הפרמז'ן ומקררים.
הרכבת המנה:
מגלגלים את הריזוטו לצורה של כדור.
נועצים במרכז הכדור מקל קינמון ומעבירים לקירור.
טובלים את הכדור בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.
מטגנים בשמן עמוק.
מגישים בלוויית רוטב פסטו.
כרם זיתים – קפה-מסעדה בלב פארק טבע רמת הנדיב, בין זיכרון יעקב ובנימינה