סופגניות בציפוי גנאש

מתכון של דיה שטיינגרטן - קונדיטורית ומכורה לאפייה שמאז שזוכרת את עצמה יצרה ואפתה מלוחים, עוגיות, עוגות וקינוחי בוטיק. כבעלת עסק ביתי לאפיה, קינוחים ושולחנות מתוקים היא פתחה חנות בשם BAKES שבאה לתת מענה לצרכי קונדיטורים שמנהלים עסק קטן מהבית

טובלים כל סופגנייה בגנאש השוקולד כשנותנים לשאריות לנזול כלפי מטה
טובלים כל סופגנייה בגנאש השוקולד כשנותנים לשאריות לנזול כלפי מטה

חומרים

500 גרם חמאה

15 גרם שמרים

50 גרם סוכר

קורט מלח

1 ביצה L

50 גרם חמאה

גרידה מחצי לימון

240 מ"ל חלב פושר

אופן ההכנה

בתוך קערת מיקסר עם וו לישה מערבלים במשך מספר דקות את השמרים, סוכר, מלח, ביצה, חמאה, וגרידת לימון.

מוסיפים את החמאה והחלב לאט ובהדרגתיות.

מערבלים עוד 5 דקות במהירות בינונית עד קבלת בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד.

מתפיחים עד הכפלת הנפח (40 דקות בערך, תלוי בטמפרטורת סביבת ההתפחה).

לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו למלבן בעובי 1.5-2 ס"מ וקורצים ממנו לפי הקוטר הרצוי.

גוזרים ריבועי נייר אפייה בקוטר המתאים לעיגולים אותם קרצנו.

מניחים כל עיגול על ריבוע חתוך של נייר אפייה על מנת שיהיה נוח להעביר לשמן לאחר ההתפחה השנייה.

מתפיחים פעם שנייה במשך עוד 40 דקות.

מחממים 1 ליטר שמן בסיר עמוק ורחב עד ל-170 מעלות. כאשר השמן הגיע לטמפרטורה הרצויה, מכניסים את הסופגניות בעזרת נייר האפייה החתוך מתחתיהן.

מטגנים עד הזהבה (2 דקות מכל צד).

מילוי בסגנון Reese's

מזריקים לתוך הסופגניות חמאת בוטנים קלאסית של המותג האהוב עליכם עם מזרק או שקית זילוף וצנתר חד.

צילום דיה שטינגרטן
צילום דיה שטינגרטן

גנאש לציפוי

חומרים

200 שוקולד מריר

200 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן

אופן ההכנה

ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה בבאן מרי (אפשר גם במיקרו).

מצננים לטמפרטורת החדר.

טובלים כל סופגנייה כשנותנים לשאריות הגנאש לנזול כלפי מטה.

מניחים למנוחה והתייצבות.

קישוט

ניתן לקשט במה שאוהבים.

המלצה: פסי חמאת בוטנים, שברי חטיף ריס'ז, פניני קראנצ' ועוד.

BAKES – דרך השלום 101, צומת הטייסים מול מרכז שביט בגבול גבעתיים תל אביב. 077-2008782

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה