סופגניות ריקוטה במילוי ממרח טחינה עם סילאן ושוקולד

בעזרת שקית זילוף וצנתר ממלאים את הסופגניות בממרח טחינה עם סילאן ובממרח טחינה עם שוקולד. צילום הדס ניצן
יצרנית הטחינה והחלוה "אחוה" מציעה לרגל חנוכה מתכון קל להכנה. הסופגניות בגודל ביס מתפצחות בפה ובעלות טעם עשיר של טחינה מתוקה

מצרכים ל-20 סופגניות ביס

2 ביצים גדולות

1 חלמון

250 גרם גבינת ריקוטה 5%

1 ורבע כוס קמח

1/3 כוס סוכר

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1 כפית גרידת לימון

1 כף ליקר תפוזים

למילוי

400 גרם ממרח טחינה עם סילאן וממרח טחינה עם שוקולד כמו של אחוה

צילום הדס ניצן

אופן ההכנה

מחממים בסיר בינוני שמן עמוק עד שקיסם שנטבל בשמן מקבל בועות קטנות סביבו.

מכינים קערה עם נייר סופג לסופגניות המוכנות.

בזמן שהשמן מתחמם מכינים את הבלילה

בקערת מערבל חשמלי מקציפים את הביצים והחלמון יחד עם סוכר, מלח וגרידת לימון במשך מספר דקות לקציפה בהירה ותפוחה.

מוסיפים לקערת המערבל את גבינת הריקוטה ואת ליקר התפוזים.

מערבלים קצרות במהירות בינונית עד להטמעה.

מוסיפים בהדרגה את הקמח מעורבב עם אבקת אפייה תוך כדי הקצפה במהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד.

יצירת הסופגניות

בעזרת כף קפיצית קטנה או בעזרת שתי כפיות רטובות מעבירים כדורים מהבלילה לשמן הרותח.

מטגנים משני הצדדים לגוון זהוב עמוק.

מעבירים את הסופגניות לקערה המרופדת בנייר סופג.

מילוי הסופגניות

בעזרת שקית זילוף וצנתר ממלאים את הסופגניות בממרח טחינה עם סילאן ובממרח טחינה עם שוקולד.

ניתן לפזר אבקת סוכר מעל ולקשט בנגיעות מהממרחים המתוקים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר