מצרכים ל- 20 סופגניות
חצי קילו קמח
25 גרם שמרים או חצי קוביית שמרים
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
4 כפות סוכר 70) גרם)
50 גרם חמאה רכה
גביע יוגורט
ביצה
חלמון
חצי כוס מים (50 גרם)
20 גרם אייריש קרים בייליס (רבע כוס)
1 ליטר שמן לטיגון
למילוי
20 פרלין לינדור
לציפוי
100גרם שוקולד מריר כמו לינדט אקסלנס 70%
150גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מערבבים במיקסר עם וו לישה במשך כ- 2 דקות את הקמח, השמרים, אבקת האפייה והסוכר.
מוסיפים את כל הרכיבים הנוספים, ולשים במיקסר על מהירות גבוהה כ- 10 דקות.
מגלגלים את הבצק לכדור גדול ומניחים בקערה, מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח כשעה.
מחלקים את הבצק ל-20 חלקים שווים (50 גרם כל חלק).
מכדררים לכדור חלק, עושים גומה בבצק במרכז הכדור, שמים פרלין לינדור בתוך כל בצק ואוטמים מכל הצדדים.
מניחים בתבנית משומנת להתפחה שנייה כ- 30 דקות.
מחממים בסיר לטיגון עמוק את השמן עד חום גבוה – רואים בועות קטנות עולות מהתחתית.
מטגנים את הסופגנות כ- 2 דקות מכל צד. אחרי הטיגון מניחים את הסופגניות על משטח עם נייר סופג עד להתקררות.
מתכון של הקונדיטורית ליאור קליין מסטודיו בוטיק לעוגות Klein Cakes ומותג השוקולד השוויצרי Lindt. להשיג אצל הקונדיטורית, טל. 050-6455413. בונבוניירת לינדור להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ