סופגנייה עם פסטרמה

בחנוכה הזה לא רק סופגניות מתוקות. אינס ינאי מציעה עבור עוף טוב סופגנייה עם פסטרמה וירקות. אם תרצו כריך טעים באווירת החג

מגלגלים 3-4 פרוסות פסטרמה ומניחים אותן על הירקות. סוגרים עם חצייה השני של הסופגנייה. צילום אינס ינאי
מגלגלים 3-4 פרוסות פסטרמה ומניחים אותן על הירקות. סוגרים עם חצייה השני של הסופגנייה. צילום אינס ינאי

מצרכים ל-12 סופגניות בינוניות

1/2 קילו קמח לבן מעורבב עם 1 כף שמרים יבשים ו- 2 כפות סוכר

4 כפות שמן קנולה

1 ביצה

1 כף עראק

1 כפית מלח

1.5 כוסות מים פושרים

צילום אינס ינאי
צילום אינס ינאי

אופן ההכנה

מניחים את הקמח עם השמרים והסוכר במיקסר עם וו לישה.

מערבלים 2-3 פולסים ויוצרים גומה בעזרת כף.

בגומה מניחים מים, מלח, ביצה, שמן ועראק.

לשים היטב לבצק דביק יחסית.

מניחים להתפחה ראשונה של 60 דקות.

לאחר 60 דקות לשים ידנית את הבצק בקערה.

בידיים משומנות חותכים מהבצק ומכדררים לסופגניות.

על נייר אפייה גזור לריבועים – מניחים להתפחה שנייה כל סופגנייה על ריבוע נייר למשך 30 דקות.

מחממים שמן ל- 160 מעלות.

מניחים את הסופגנייה עם הנייר מעלה, כשהצד בלי הנייר נוגע בשמן.

שולפים בעדינות את נייר האפייה מהסופגנייה שבשמן.

מטגנים משני הצדדים עד הזהבה – כ- 3-4 דקות מכל צד.

מדי פעם הופכים את הסופגניות כדי לוודא פיזור של חום אחיד בשמן וטיגון של הסופגנייה.

בסוף הטיגון מניחים לצינון על נייר סופג.

הרכבת הסופגנייה ותכולתה

פורסים את הסופגניות.

מניחים פרוסות ירקות על חלקה התחתון של הסופגנייה.

מגלגלים 3-4 פרוסות פסטרמה ומניחים אותן על הירקות.

סוגרים עם חצייה השני של הסופגנייה.

מגישים לצד ממרחי פסטו וחרדל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה