fbpx

סטייק אנטריקוט צלוי במחבת פסים בזיגוג סויה ודבש

חומרים לאנטריקוט (6 מנות):6 יחידות סטייק אנטריקוט במשקל 300 גרם כל אחדמלח גספלפל גרוס טחון טרי8 כפות שמן תירס8 כפות סויה3 כפות דבש סילאןחומרים לירקות הצלויים (6 מנות):12 צנוניות חתוכות לחצאיםראש סלרי חתוך לקוביות של סנטימטר4 ראשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות של סנטימטר2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות ואלכסוניות8 שיני שום קלופות וחתוכות לחצי16 כפות שמן זיתמלח גס ופלפל גרוס לפי הטעםכפית טימין קצוץאופן הכנת האנטריקוט:מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.מחממים מחבת פסים מברזל יצוק לחום גבוה.ממליחים ומפלפלים את נתחי הבשר ומורחים בשמן תירס.צורבים את הנתחים על המחבת הלוהטת למשך 2 דקות מכל צד.מכניסים את הנתחים לתנור להשלמת הצלייה למשך 8 דקות.בינתיים מכינים את הרוטב-  מערבבים היטב בקערית את הדבש והסויה עד להמסת הדבש.מוציאים את הנתחים ומזגגים את הרוטב על הבשר. מגישים חם עם פירה תפוחי אדמה או ירקות צלויים.אופן הכנת הירקות:מחממים תנור ל-250 מעלות.מערבבים כל סוג של ירק עם תבלינים ושמן זית ומניחים בנפרד בתבנית מרופדת בנייר אפייה.מכניסים כל ירק בתורו לתנור וצולים לזמן קצר של 3 דקות. לאחר צליית כל הירקות בנפרד מערבבים יחדיו ומגישים לצד הסטייק.טיפ השף: בזכות הצלייה בטמפרטורה גבוהה לזמן קצר הירקות נשארים פריכים ושומרים על צבעם וערכיהם התזונתיים.מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, 03-5219300 צילום דן פרץ
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים לאנטריקוט (6 מנות):
6 יחידות סטייק אנטריקוט במשקל 300 גרם כל אחד
מלח גס
פלפל גרוס טחון טרי
8 כפות שמן תירס
8 כפות סויה
3 כפות דבש סילאן

חומרים לירקות הצלויים (6 מנות):
12 צנוניות חתוכות לחצאים
ראש סלרי חתוך לקוביות של סנטימטר
4 ראשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות של סנטימטר
2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות ואלכסוניות
8 שיני שום קלופות וחתוכות לחצי
16 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם
כפית טימין קצוץ

אופן הכנת האנטריקוט:
מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
מחממים מחבת פסים מברזל יצוק לחום גבוה.
ממליחים ומפלפלים את נתחי הבשר ומורחים בשמן תירס.
צורבים את הנתחים על המחבת הלוהטת למשך 2 דקות מכל צד.
מכניסים את הנתחים לתנור להשלמת הצלייה למשך 8 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב-  מערבבים היטב בקערית את הדבש והסויה עד להמסת הדבש.
מוציאים את הנתחים ומזגגים את הרוטב על הבשר. מגישים חם עם פירה תפוחי אדמה או ירקות צלויים.

אופן הכנת הירקות:
מחממים תנור ל-250 מעלות.
מערבבים כל סוג של ירק עם תבלינים ושמן זית ומניחים בנפרד בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים כל ירק בתורו לתנור וצולים לזמן קצר של 3 דקות.
לאחר צליית כל הירקות בנפרד מערבבים יחדיו ומגישים לצד הסטייק.

טיפ השף:
בזכות הצלייה בטמפרטורה גבוהה לזמן קצר הירקות נשארים פריכים ושומרים על צבעם וערכיהם התזונתיים.

מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, 03-5219300

צילום דן פרץ

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר