סטייק סינטה במרינדה פיקנטית של ברביקיו וצ'ילי מוגש עם תפו"א אפויים, שאלוטים ושום
חומרים ל- 4 מנות:
800 גרם סינטה סטייק טיבון ויל
1/2 בקבוק רוטב ברביקיו קנור
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק קנור
לתפוחי אדמה:
6 תפוחי אדמה חתוכים לשמיניות
1/4 כוס שמן זית
1 ראש שום
4 שאלוטים קלופים וחצויים (אם רוצים)
ענף רוזמרין טרי
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות).
מערבבים בקערה את הרטבים ומוסיפים את נתחי הסטייקים.
מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
בקערה נוספת מערבבים את תפוחי האדמה, השום והשאלוטים עם 1/4 כוס שמן זית, מלח, פלפל ורוזמרין (עלים בלבד).
מעבירים לתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כשעה.
מורידים את הנייר, מערבבים מעט וממשיכים לאפות 1/2 שעה או עד שתפוחי האדמה מזהיבים ומתרככים.
מוציאים את הסטייקים מהמרינדה ומניחים על גריל חם או על מחבת פסים חמה עם כף שמן זית.
צולים כ- 5 דקות מכל צד לקבלת סטייק מדיום (אדום במרכז).
מגישים חם עם תפוחי האדמה והשאלוטים.