ספר חדש: המטבח האתיופי

הספר מאפשר הצצה למטבח שאינו מוכר לנו, ומעבר להיותו מפעל חשוב לעדה האתיופית עצמה – שצעיריה הולכים ונטמעים במהירות בהוויה הישראלית, ואף מתרחקים באופן מכוון מהמטבח של בית אימא-אבא; הוא פותח בפנינו מטבח נוסף עם מאכלים שעל חלקם שמענו, ואחרים הנם חידוש עבור מי שאינו מבני העדה

המטבח האתיופי
טעים, מזין, בריא
היכרות עם מאכלים אתיופיים, איך להכין ואיך לאכול
עיצוב והפקה: תמר אלידע, אלידע הוצאה לאור
בהוצאת פרויקט יזמים צעירים של צעירי טספצין, מהעדה האתיופית ביבנה
מחיר מומלץ: 50 שקל


הספר הכשר הוא מיזם מרנין לב ומעורר תאבון, פרי איסופם וכתיבתם של צעירי טספצ'ין – בני נוער מהעדה האתיופית ביבנה, במסגרת פרויקט יזמים צעירים מיסודו של בנק לאומי.
הספר מאפשר הצצה למטבח שאינו מוכר לנו, ומעבר להיותו מפעל חשוב לעדה האתיופית עצמה – שצעיריה הולכים ונטמעים במהירות בהוויה הישראלית, ואף מתרחקים באופן מכוון מהמטבח של בית אימא-אבא; הוא פותח בפנינו מטבח נוסף עם מאכלים שעל חלקם שמענו, ואחרים הנם חידוש עבור מי שאינו מבני העדה.

הספר, בעל הכריכה הרכה ובגודל נוח לשימוש בו במטבח, כולל גם הסברים מפורטים על האוכל והכנתו, וגם פתגמים מתורגמים מאתיופית המוכיחים את חשיבות האוכל בתרבות יהודי אתיופיה.
למשל: "אדם אשר אינו מתנהג כראוי ולפי הכללים, מזכיר אוכל ללא מלח" (לא דורש הסבר); או: "בשר פרה צורך שעתיים בישול" (אי אפשר לתת לילד אשר ניסיונו מועט, לבצע משימות מעבר יכולתו).

בין המתכונים המושכים את העין ומעוררים רצון להתנסות בהם: כריך מטוגן – מאכל דגנים מתקתק חריף; מעורב אתיופי – עשוי מחלקים פנימיים של כבש; דג חריף בקדירה; תבשיל תפוחי אדמה וסלק; שמנת חמוצה אתיופית; משקה מזרעי פשתן ודבש; ואפילו בירה אתיופית מיוחדת בהכנתה, ללא גזים ובעלת ריכוז אלכוהול נמוך.

פרקי הספר כוללים מאכלי דגנים, עוף ובשר, דגים, ירקות, קטניות, חלב וביצים, משקאות, וחטיפים.
זהו ספר שחשוב לרכוש אותו – גם כדי לסייע ליזמים הצעירים, שפעילותם במסגרת עמותת טספצ'ין ("תקוותנו" באמהרית) מסייעת לילדים ונוער מבני העדה האתיופית; וגם כדי להכיר קהילה גדולה בתוכנו דרך המטבח – דרך נעימה וטעימה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר