עוגיות שוקוצ'יפס XXL

רשת קפה ביגה חוגגת את עונת השוקולד ומציעה מתכון לקינוח של עוגיות שוקוצ'יפס אקסטרה אקסטרה לארג'. המתכון ל-15-20 עוגיות גדולות

נאפה כ- 10 דקות בהתאם לגודל העוגייה וסוג התנור. העוגיות יישארו רכות ואפויות חלקית במרכזן בגמר האפייה. צילום shutterstock
נאפה כ- 10 דקות בהתאם לגודל העוגייה וסוג התנור. העוגיות יישארו רכות ואפויות חלקית במרכזן בגמר האפייה. צילום shutterstock

רכיבים לבצק עוגיות שוקוצ'יפס

240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

200 גרם סוכר לבן

240 גרם סוכר חום כהה

4 גרם מלח ½ כפית)

120 גרם ביצים (2 יחידות XL)

420 גרם קמח מנופה

3 גרם אבקת סודה לשתייה (1/2 כפית)

150 גרם שוקוצ'יפס מריר

120 גרם שוקולד חלב קצוץ

100 גרם אגוזי פקאן קצוצים

אופן ההכנה

במיקסר עם וו גיטרה נקציף חמאה עם הסוכר הלבן והחום והמלח.

נוסיף את הביצים  ואת הקמח מנופה עם אבקת הסודה לסירוגין.

נערבל רק עד שהמסה תהפוך לאחידה.

נוסיף את השוקולדים והפקאן הקצוץ.

נחמם תנור ל -165-170 מעלות.

נגלגל כדורי בצק של כ- 80-100 גרם.

נסדר ברווחים על גבי מגש ונייר אפייה.

נאפה כ- 10 דקות בהתאם לגודל העוגייה וסוג התנור.

העוגיות יישארו רכות ואפויות חלקית במרכזן בגמר האפייה.

נניח להתקרר בחוץ ונארוז בצנצנת עוגיות.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה