עוגת אספרסו קרמל כשרה לפסח

מרכיבים:תבנית עגולה, קוטר 24 ס"מ , משומנת בספריי שמן, או שתי תבניות אינגליש קייקחומרים לעוגה:220 גרם סוכר (1 כוס + 1 כף) 6 ביצים מופרדות 3/4 כוס שמן קנולה160 גרם אגוזים טחונים (1 כוס)40 גרם אגוזים קצוצים גס (1 כוס)210 גרם שקדים טחונים (2 ו-1/2 כוסות)2 כפות ברנדיסירופ קרמל:50 גרם סוכר (1/4 כוס)100 מ"ל שמנת מתוקהקורט מלח ים אטלנטיקרם קפה:200 מ"ל שמנת מתוקה2 כפיות סוכר1 מנת אספרסו או 2 כפות ליקר קלואה1 כפית אינסטנט פודינג ונילציפוי שבבי קרמל:400 גרם סוכר (2 כוסות)אופן ההכנה:העוגה:• מחממים את התנור ל- 170 מעלות.• מקציפים במהירות גבוהה את החלבון ומוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.• מקציפים לחוד את החלמונים עם המחצית השנייה של הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. • מקפלים את תערובת החלמונים לתוך הקצף הלבן.• מוסיפים תוך כדי תנועות קיפול את האגוזים, השקדים, הברנדי, ולבסוף את השמן.• יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40 עד 45 דקות. • מצננים כחצי שעה והופכים את העוגה כשצדה החלק כלפי מעלה.סירופ קרמל:• ממיסים סוכר עם קורט מלח במחבת כבדה, ומחממים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד לקבלת הקרמל. • מחממים לחוד שמנת מתוקה (לא להרתיח) ומוסיפים אותה בהדרגה, תוך כדי ערבוב, לתערובת הקרמל.• ממשיכים לבשל ולערבב עד לקבלת סירופ חלק.• יוצקים על העוגה ומצננים כחצי שעה.קרם קפה:• מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קצפת יציבה, ומורחים מעל העוגה.שבבי קרמל:• ממיסים את הסוכר במחבת כבדה על להבה נמוכה עד לקבלת הקרמל. • שופכים את הקרמל על נייר אפייה ומקררים עד לקבלת שכבה קשה אחידה וקשה.• שוברים לחתיכות קטנות ומפזרים מעל העוגה.מתוך חוברת המתכונים של רולדין לפסח 2009 – להשיג בסניפי רולדין בלבד

מרכיבים:
תבנית עגולה, קוטר 24 ס"מ , משומנת בספריי שמן, או שתי תבניות אינגליש קייק

חומרים לעוגה:
220 גרם סוכר (1 כוס + 1 כף)
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס שמן קנולה
160 גרם אגוזים טחונים (1 כוס)
40 גרם אגוזים קצוצים גס (1 כוס)
210 גרם שקדים טחונים (2 ו-1/2 כוסות)
2 כפות ברנדי

סירופ קרמל:
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
100 מ"ל שמנת מתוקה
קורט מלח ים אטלנטי

קרם קפה:
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר
1 מנת אספרסו או 2 כפות ליקר קלואה
1 כפית אינסטנט פודינג וניל

ציפוי שבבי קרמל:
400 גרם סוכר (2 כוסות)

אופן ההכנה:
העוגה:
• מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
• מקציפים במהירות גבוהה את החלבון ומוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.
• מקציפים לחוד את החלמונים עם המחצית השנייה של הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
• מקפלים את תערובת החלמונים לתוך הקצף הלבן.
• מוסיפים תוך כדי תנועות קיפול את האגוזים, השקדים, הברנדי, ולבסוף את השמן.
• יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40 עד 45 דקות.
• מצננים כחצי שעה והופכים את העוגה כשצדה החלק כלפי מעלה.

סירופ קרמל:
• ממיסים סוכר עם קורט מלח במחבת כבדה, ומחממים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד לקבלת הקרמל.
• מחממים לחוד שמנת מתוקה (לא להרתיח) ומוסיפים אותה בהדרגה, תוך כדי ערבוב, לתערובת הקרמל.
• ממשיכים לבשל ולערבב עד לקבלת סירופ חלק.
• יוצקים על העוגה ומצננים כחצי שעה.

קרם קפה:
• מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קצפת יציבה, ומורחים מעל העוגה.

שבבי קרמל:
• ממיסים את הסוכר במחבת כבדה על להבה נמוכה עד לקבלת הקרמל.
• שופכים את הקרמל על נייר אפייה ומקררים עד לקבלת שכבה קשה אחידה וקשה.
• שוברים לחתיכות קטנות ומפזרים מעל העוגה.

מתוך חוברת המתכונים של רולדין לפסח 2009 – להשיג בסניפי רולדין בלבד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר