חומרים לבצק:
180 גר' קמח
120 גר' חמאה
70 גר' סוכר
10 גר' אבקת אפייה
2 חלמונים
לתערובת הגבינה:
750 גר' גבינה 9%
200 גר' סוכר
2 כפות ליקר תפוז
גרידת תפוז
10 גר' ג'לטין + 50 גר' מים – לערבב ולספוג
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל
לציפוי:
1 חבילה פירות יער
5 גר' ג'לטין + 25 גר' מים קרים
סירופ סוכר מ-50 גר' סוכר ו- 50מ"ל מים
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
מערבבים את כל חומרי הבצק.
מרדדים 2/3 מהבצק לתבנית הרצויה ואת שאר הבצק לתבנית תנור כפירורים.
אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות ומצננים.
לתערובת הגבינה:
מערבבים ג'לטין עם מים קרים ומניחים בצד.
מערבבים גבינה עם סוכר, ליקר, גרידת תפוז לתערובת חלקה.
מחממים את הג'לטין כ-10 שניות במיקרו עד למצב נוזלי.
מערבבים עם הגבינה.
מקציפים שמנת עם סוכר ומקפלים לתערובת.
שופכים לבצק.
מפוררים מעל את הפירורים ומקפיאים לשעתיים או 5 שעות מקרר לפחות.
להכנת הציפוי:
מרתיחים מים וסוכר לסירופ.
טוחנים את הפירות (משאירים כמה פירות לקישוט).
להכנת ספוג ג'לטין:
ממיסים ג'לטין במיקרו.
מערבבים סירופ עם מחית הפירות ומוסיפים תוך כדי עירבוב את הג'לטין,
שופכים על העוגה הקרה ומפזרים את הפירות שנותרו מעל.
מחזירים למקפיא לחצי שעה או עד להגשה.
צילום דן פרץ