עוגת גבינה וריבת חלב לפסח

חומרים לבסיס:200 ג' קמח מצה100 ג' קורנפלור "קונדיטור-גלעם" כשל"פ *200 ג' חמאה כשל"פ2 ביצים3 כפות אבקת סוכר "קונדיטור-גלעם" כשל"פ10ג' (1 שקית) סוכר וניל "קונדיטור-גלעם" כשל"פ2-3 כף מים לפי הצורך.אופן ההכנה:שמים את כל הרכיבים בקערת המיקסר ומערבלים במהירות איטית עד לקבלת בצק.מרדדים ומרפדים תבנית משומנת בקוטר 26.חומרים למלית:750 גרם גבינה לבנה 5% כשל"פ4 ביצים גביע שמנת חמוצה כשל"פ100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר "קונדיטור-גלעם" כשל"פ190ג' (1 שקית) סוכר וניל "קונדיטור-גלעם" כשל"פקליפה מגורדת מלימון אחדאופן ההכנה:מחממים תנור לטמפרטורה של 180מעלות.מערבלים במיקסר את חומרי המלית ויוצקים על הבסיס.מכניסים לתנור ואופים עד שהשוליים זהובים אבל המרכז עוד רך. מכבים את התנור, פותחים את דלתו, אך משאירים את העוגה להצטנן בתוכו.חומרים לזיגוג:250 מ"ל שמנת מתוקה כשל"פ200 ג' ריבת חלב "קונדיטור-קומידה" כשל"פ10ג' (1 שקית) סוכר וניל "קונדיטור-גלעם" כשל"פאופן ההכנה:כאשר העוגה קרה לחלוטין מקציפים את השמנת עם הסוכר-וניל לקצפת רכה, מוסיפים מחצית מכמות ריבת החלב ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים את יתרת ריבת החלב, ומורחים על העוגה.שומרים במקרר עד להגשה.• כשל"פ = כשר לפסח

חומרים לבסיס:
200 ג' קמח מצה
100 ג' קורנפלור "קונדיטור-גלעם" כשל"פ *
200 ג' חמאה כשל"פ
2 ביצים
3 כפות אבקת סוכר "קונדיטור-גלעם" כשל"פ
10ג' (1 שקית) סוכר וניל "קונדיטור-גלעם" כשל"פ
2-3 כף מים לפי הצורך.

אופן ההכנה:
שמים את כל הרכיבים בקערת המיקסר ומערבלים במהירות איטית עד לקבלת בצק.
מרדדים ומרפדים תבנית משומנת בקוטר 26.

חומרים למלית:
750 גרם גבינה לבנה 5% כשל"פ
4 ביצים
גביע שמנת חמוצה כשל"פ
100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר "קונדיטור-גלעם" כשל"פ
190ג' (1 שקית) סוכר וניל "קונדיטור-גלעם" כשל"פ
קליפה מגורדת מלימון אחד

אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 180מעלות.
מערבלים במיקסר את חומרי המלית ויוצקים על הבסיס.
מכניסים לתנור ואופים עד שהשוליים זהובים אבל המרכז עוד רך.
מכבים את התנור, פותחים את דלתו, אך משאירים את העוגה להצטנן בתוכו.

חומרים לזיגוג:
250 מ"ל שמנת מתוקה כשל"פ
200 ג' ריבת חלב "קונדיטור-קומידה" כשל"פ
10ג' (1 שקית) סוכר וניל "קונדיטור-גלעם" כשל"פ

אופן ההכנה:
כאשר העוגה קרה לחלוטין מקציפים את השמנת עם הסוכר-וניל לקצפת רכה,
מוסיפים מחצית מכמות ריבת החלב ומקציפים לקצפת יציבה.
מוסיפים את יתרת ריבת החלב, ומורחים על העוגה.
שומרים במקרר עד להגשה.

• כשל"פ = כשר לפסח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר