עוגת שוקולד לפסח קלה ומהירה

מתכון של נטלי לוין עבור רגע מתוק של עלית ושוקולד פרה. זו אמנם עוגת שוקולד מתאימה לפסח אבל גם לאורך כל השנה, עם מרקם פאדג'י נמס בפה שקשה לעמוד בפניו. בלי הקצפות ובלי להפריד ביצים מתקבלת עוגת שוקולד לפסח שתרצו להכין שוב ושוב

אם רוצים עוגה קצת יותר מתוקה אפשר להשתמש ב-100 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם שוקולד חלב. צילום וסטיילינג נטלי לוין
אם רוצים עוגה קצת יותר מתוקה אפשר להשתמש ב-100 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם שוקולד חלב. צילום וסטיילינג נטלי לוין

אביזרים

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

חומרים לעוגה

200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
¼ כפית מלח
160 גרם (2/3 כוס) סוכר
4 ביצים L בטמפרטורת החדר
150 גרם (כוס וחצי) שקדים טחונים
20 גרם (2 כפות) אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה

לקישוט

אבקת סוכר

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.

מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

מוסיפים מלח וסוכר וטורפים עד שאחיד.

מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך ערבוב בין הוספה להוספה.

מוסיפים שקדים טחונים, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.

יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

אופים את העוגה במשך 30-40 דקות או עד שמתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

טיפים

העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר – אז היא במרקם אידיאלי.

אם רוצים עוגה קצת יותר מתוקה אפשר להשתמש ב-100 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם שוקולד חלב.

חשוב שהביצים יהיה בטמפרטורת החדר.

במקום שקדים טחונים אפשר להשתמש בקוקוס טחון באותה כמות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה