עוף מחמאר

תבשיל מרוקני אוטנטי.המתכון מיועד ל-8 סועדים.החומרים:1 עוף, חתוך ל-8 חלקים8 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות6 בצלים, קלופים וחתוכים לטבעות8 שיני שום קלופים4 מקלות קינמון5 גרעיני ציפורן5 גרעיני הל (שבור)1 כף טימין טרי קצוץחומרים לרוטב:מערבבים כוס מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף, כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית פלפל לבן, ½ כפית פלפל שחור גרוס, 1 כף דבש, 1/3 כפית אגוז מוסקט טחון.אופן ההכנה:* מטגנים את העוף, עם תפוחי האדמה והבצלים בשמן עמוק, עד לקבלת צבע זהוב. * מעבירים למסננת להגרת השמן.* בקאסרול (סיר כבד, המשמש לבישול בתנור), מסדרים את החומרים בשכבות: תפוחי אדמה, מעליהם בצל, מעליהם עוף, וחוזר חלילה. מפזרים מעל את הקינמון, ההל, הציפורן, הטימין והשום.* יוצקים מעל, בעדינות, את הרוטב, סוגרים היטב בניר אלומיניום, ומכניסים לתנור למשך שעתיים בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס. * לפני ההגשה, מסננים את הרוטב מהסיר ויוצקים אותו מעל התבשיל.* מגישים למרכז השולחן בקאסרול.

תבשיל מרוקני אוטנטי.
המתכון מיועד ל-8 סועדים.

החומרים:
1 עוף, חתוך ל-8 חלקים
8 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות
6 בצלים, קלופים וחתוכים לטבעות
8 שיני שום קלופים
4 מקלות קינמון
5 גרעיני ציפורן
5 גרעיני הל (שבור)
1 כף טימין טרי קצוץ

חומרים לרוטב:
מערבבים כוס מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף, כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית פלפל לבן, ½ כפית פלפל שחור גרוס, 1 כף דבש, 1/3 כפית אגוז מוסקט טחון.

אופן ההכנה:
* מטגנים את העוף, עם תפוחי האדמה והבצלים בשמן עמוק, עד לקבלת צבע זהוב.
* מעבירים למסננת להגרת השמן.
* בקאסרול (סיר כבד, המשמש לבישול בתנור), מסדרים את החומרים בשכבות: תפוחי אדמה, מעליהם בצל, מעליהם עוף, וחוזר חלילה. מפזרים מעל את הקינמון, ההל, הציפורן, הטימין והשום.
* יוצקים מעל, בעדינות, את הרוטב, סוגרים היטב בניר אלומיניום, ומכניסים לתנור למשך שעתיים בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
* לפני ההגשה, מסננים את הרוטב מהסיר ויוצקים אותו מעל התבשיל.
* מגישים למרכז השולחן בקאסרול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר