עוף ממולא בציפוי מעדן רימונים ופטל

 

4 – 6 מנות:
חומרים:
1 עוף גדול טבעוף
למלית:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל אדום קצוץ דק מאוד
4 שיני שום כתושות
6 יחידות כבד טבעוף חתוכים לקוביות
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
50 גרם פיסטוק חלבי קלוף
50 גרם צנוברים
250 גרם חזה טבעוף טחון
2 ביצים קשות חתוכות לקוביות
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כוס עלי נענע קצוצים
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה
לציפוי
3 כפות מעדן רימונים ופטל סן דלפור
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון בינוני
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כפית קינמון
לעיטור:
100 גרם חצאי שקדים מולבנים, קלויים

אופן הכנה:
למלית: מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד להזהבת הבצל.
מוסיפים פטריות וממשיכים למטגן 5 דקות.
מוסיפים את כבדי העוף, הפיסטוק חלבי והצנוברים ומטגנים
עוד 5 דקות.
מעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים למלית, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.
ממלאים את העוף במלית, וסוגרים בעזרת קסמי עץ את הפתח דרכו הכנסנו את המלית.
קושרים את העוף בחוט שפגט, ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות). מערבבים בקערית את כל המרכיבים לציפוי, ומורחים היטב את העוף.
מכסים בנייר אלומיניום, מכניסים לתנור ואופים שעה ועשרים דקות.
מסירים את נייר האלומיניום, ואופים עוד 20 דקות עד להשחמה.

להגשה:
מגישים עם אורז לבן ושעועית ירוקה, ומעטרים בשקדים קלויים.

הערה: המלית מספיקה למלא במקום עוף גדול 2 פרגיות או 3 – 4 עופיונים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה