החומרים
1 עופיון באר טוביה
50 גרם ערמונים קלויים קלופים
1 סלסלת פטריות
10 בצלצלי שלוט
רבע כוס גרנדין
1 בצל
רבע כוס יין אדום יבש
2 כפות סוכר חום
3 כפות חומץ בלסמי
4 כפות סויה
רבע כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מניחים בבלנדר את הבצל, היין, הסוכר, הגרנדין ,הבלסמי, הסויה והפלפל.
טוחנים עד קבלת תערובת אחידה.
מניחים את העופיון במרינדה ל 15 דקות לפחות במקביל פורסים את הפטריות ,חותכים את הבצלצלים לרבעים ומערבבים יחדיו.
ממלאים את העופיון, יוצקים מעל את שארית המרינדה וצולים בתנור בחום של 180-200 מעלות למשך כ 30-35 דקות כאשר מידי פעם יש לטפטף את הרוטב שניגר על העופיון.
יש להוסיף את הערמונים לפני ההגשה.