פאי אגסים ואשכולית אדומה

(תבנית פאי קוטר 26)בצק90 גר' חמאה ¼ כוס אבקת סוכר ½ כוס שקדים מולבנים טחונים קורט מלח ½ כוס קמח תפו"א ¼ כוס קמח מצהלערבב הכל בפוד פרוססור עד שנהיה כדור בצק, לקרר כמה שעות במקרר. לרדד הבצק בתבנית, להכניס למקפיא ל- 10 דקות, לכסות בנייר אלומיניום ולאפות כ- 20 דקות (עד שאפוי היטב). מילוי קרם פטיסייר: 1 כוס חלב מקל וניל חרוץ- להרתיח בסיר, להוסיף:2 חלמונים1/3 כוס סוכר½ 2 כפות קורנפלור – שעורבבו יחד במקצפהלערבב היטב על אש קטנה, כשאחיד להגביר את האש ולערבב, כשמבעבע לכבות (להיזהר שהסיר לא יישרף). לקרר לילה במקרר.קרם שקדים: 100 גר' אבקת סוכר100 גר' שקדים מולבנים טחוניםכפית גדושה קורנפלור100 גר' חמאה 1 ביצה2 כפות רום לערבב הכל ביחד בפוד פרוססור, לקרר לילה במקרר. לרדד את הבצק בתבנית פאי ולאפות 15 דקותלערבב ביחד בפוד פרוססור את קרם השקדים ואת קרם הפטיסייר, לשטח על קלתית הבצק.על המילוי לסדר פרוסות אגסים שבושלו בסירופ סוכר וקצת יין לבן ופלחי אשכולית אדומה שקולפו מהציפה לסירוגין.לאפות כחצי שעה, עד שמזהיב.

(תבנית פאי קוטר 26)

בצק
90 גר' חמאה
¼ כוס אבקת סוכר
½ כוס שקדים מולבנים טחונים
קורט מלח
½ כוס קמח תפו"א
¼ כוס קמח מצה
לערבב הכל בפוד פרוססור עד שנהיה כדור בצק, לקרר כמה שעות במקרר. לרדד הבצק בתבנית, להכניס למקפיא ל- 10 דקות, לכסות בנייר אלומיניום ולאפות כ- 20 דקות (עד שאפוי היטב).
מילוי
קרם פטיסייר:
1 כוס חלב
מקל וניל חרוץ- להרתיח בסיר, להוסיף:
2 חלמונים
1/3 כוס סוכר
½ 2 כפות קורנפלור – שעורבבו יחד במקצפה
לערבב היטב על אש קטנה, כשאחיד להגביר את האש ולערבב, כשמבעבע לכבות (להיזהר שהסיר לא יישרף). לקרר לילה במקרר.

קרם שקדים:
100 גר' אבקת סוכר
100 גר' שקדים מולבנים טחונים
כפית גדושה קורנפלור
100 גר' חמאה
1 ביצה
2 כפות רום
לערבב הכל ביחד בפוד פרוססור, לקרר לילה במקרר.

לרדד את הבצק בתבנית פאי ולאפות 15 דקות
לערבב ביחד בפוד פרוססור את קרם השקדים ואת קרם הפטיסייר, לשטח על קלתית הבצק.
על המילוי לסדר פרוסות אגסים שבושלו בסירופ סוכר וקצת יין לבן ופלחי אשכולית אדומה שקולפו מהציפה לסירוגין.
לאפות כחצי שעה, עד שמזהיב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר