פאי שוקולד חגיגי לפסח

 

חומרים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:
לבסיס:
150 גרם עוגיות אגוזים לפסח מרוסקות
100 גרם (1 כוס) אגוזי לוז קלויים קצוצים
100 גרם חמאה מומסת
למילוי:
1 שקית ג'לטין
2 כפות מים
2 ביצים מופרדות
100 גרם (½ כוס) סוכר
250 מ"ל (1 כוס) חלב
200 גרם (1 כוס) שוקולד צ'יפס 60% מוצקי קקאו של כרמית
1 כפית תמצית וניל
1 מכל שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן
לקישוט:
1/2 מכל שמנת מתוקה השף הלבן
שוקולד צ'יפס 60% מוצקי קקאו של כרמית או אגוזי לוז קלויים

אופן ההכנה:
להכנת הבסיס, מערבבים בקערה את העוגיות עם אגוזי הלוז.
יוצקים מעל את החמאה המומסת ומערבבים במזלג.
שוטחים את התערובת על התחתית והשוליים של תבנית הפאי, מהדקים. מצננים 10 דקות במקפיא.
אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
להכנת המילוי, מערבבים את הג'לטין עם המים. מחממים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים.
טורפים היטב את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר.
מביאים לרתיחה את החלב, אפשר במיקרוגל.
יוצקים על החלמונים תוך הקצפה.
מחזירים לסיר החלב ומבשלים על אש נמוכה תוך בחישה בכף עץ, עד שהתערובת מתחילה להסמיך, מבלי להביא לרתיחה.
מסירים מהאש ומוסיפים את הג'לטין המומס.
מערבבים. מוסיפים את השוקולד צ'יפס והווניל, ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים.
מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים עם תערובת השוקולד.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר ומקפלים בעדינות לתוך תערובת השוקולד.
ממלאים את בסיס הבצק האפוי בתערובת.
מצננים כשעתיים לפני הקישוט.
להכנת הקישוט, מקציפים את השמנת המתוקה ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב.
מקשטים את העוגה ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס או אגוזי לוז.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה