פבלובה אגסים עם ג'ינג'ר וקינמון

מניחים כמה כפות של קצפת מתובלת בתוך כל כוס הגשה מעל הקומפוט. מפוררים שתי "נשיקות" מעל לתוספת פריכות ומגישים
יום האגסים הבינלאומי מתקיים מדי שנה ב- 1 בדצמבר ביוזמת מועצת מגדלי האגסים האמריקאית שמייצגת 16,000 מגדלי אגסים במדינות אורגון וושינגטון בצפון מערב ארה"ב. יובל בר-נר "איש האגסים מציע מתכון לקינוח מנצח של פבלובה אגסים עם ג'ינג'ר וקינמון. מתכון פשוט שמבטיח קריאות התפעלות מכל מי שטועם אותו

מצרכים ל-4 מנות

לקומפוט אגסים

4 אגסי אנג'ו אדום קלופים וחתוכים לקוביות

50 גר' חמאה חתוכה לקוביות

150 גר' סוכר

3 מקלות קינמון

4 פרוסות שורש ג'ינג'ר

1 כף מיץ לימון

לקרם

1 מכל שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות סוכר

1 מקל וניל

קליפה מגורדת דק מחצי לימון

להגשה

8 "נשיקות" מרנג קנויות

אופן ההכנה

מחממים את הסוכר במחבת עד קבלת קרמל שחום.

מוסיפים את קוביות האגסים, הקינמון והג'ינג'ר.

מקפיצים או מערבבים מעט.

מוסיפים את מיץ הלימון והחמאה.

מבשלים מספר דקות עד שהאגסים מתרככים ומעט נמעכים.

מעבירים את קומפוט האגסים למסננת המונחת מעל קערה.

שומרים את הנוזלים הניגרים אל הקערה.

מעבירים את קומפוט האגסים לארבע כוסות ומצננים במקרר במשך שעה לפחות.

הגשה

לפני ההגשה מקציפים את השמנת עם זרעים ממקל וניל (חותכים לאורכו ובעזרת סכין קטנה מוציאים את הזרעים), קליפת הלימון המגורדת וסוכר.

מערבבים בעדינות את הנוזלים ששמרנו מקומפוט האגסים לתוך הקצפת.

מניחים כמה כפות של קצפת מתובלת בתוך כל כוס הגשה מעל הקומפוט.

מפוררים שתי "נשיקות" מעל לתוספת פריכות ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר