ל- 2 סועדים:
מרכיבים:
2 פרפרי חזה עוף
200 גרם קוקטייל פירות ים (שרימפס, קלמארי ובשר סרטנים) קצוצים
100 גרם פטריות פורטבלו קצוצות
כפית מיונז
2 שיני שום
כוסברה
נענע
פטרוזיליה
לציפוי:
ביצה
מעט קמח
מעט פירורי לחם
מעט שקדים קלויים קצוצים
אופן ההכנה:
מערבבים את פירות הים יחד עם הפטריות, עשבי התיבול, שום, כפית המיונז, מלח ופלפל – עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים את חזה העוף דק ככל האפשר, ומניחים את התערובת על חזה העוף.
מגלגלים את העוף מסביב לתערובת עד לקבלת רולדה אחידה.
מכניסים למקפיא ל- 20 דקות.
מקמחים את הרולדה, ולאחר מכן טובלים בביצה טרופה.
מצפים את הרולדה בפירורי לחם ושקדים קצוצים.
מטגנים בטיגון עמוק עד שהציפוי מזהיב.
פורסים באלכסון בעובי של 1 ס"מ, ומכניסים לתנור בחום של 250 מעלות למשך 5 דקות לשם השלמת הבישול.
אופן ההגשה:
להניח במרכז צלחת שטוחה, ולהגיש עם רוטב שום-לימון קר או חם.
ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008, 24.8 עד 2.9